Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podaci oglasnika Njuškalo pokazuju trend pojeftinjenja

Najskuplji stanovi na Dolcu, padaju cijene kuća u Donjem gradu

milan bandić stan vrbani
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/2
03.09.2015.
u 12:19

Samo Peščenica-Žitnjak i Stenjevec imaju porast cijena kvadrata

Tražene cijene nekretnina u kolovozu najviše su porasle u Voćarskom naselju (2084 eura po metru četvornom), Kraljevcu (2096 eura po metru četvornom) i Ksaveru (2001 euro po metru četvornom), dok se na Ribnjaku nastavlja trend pada cijena i u kolovozu iznosi 15 posto ili 1925 eura po metru četvornom, pokazuje analiza traženih cijena nekretnina oglasnika Njuškalo.

Podaci pokazuju da su među najskupljim Dolac, Tuškanac i Šalata gdje se cijene kreću od 2805 do 2427 eura po metru četvornom.

Zagreb je, nakon obalnih županija, na sedmom mjestu po skupoći nekretnina, a cijene metra četvornih nekretnina izrazito variraju.

Tako je najjeftiniji metar četvorni u Brezovici – 961 euro, dok su kvadrati najskuplji u četvrti Gornji grad-Medveščak – 2034 eura. Prosječna tražena cijena metra četvornog stana iznosila je 1593 eura, što je jedan posto niže nego istog mjeseca prošle godine.

Najveći postotni pad cijena stanova dogodio se u Podsljemenu, gdje je cijena pala za 120 eura po metru četvornom u odnosu na lanjski kolovoz, i iznosi 1590 eura, te u Gornjoj Dubravi gdje vlasnici traže u prosjeku za 84 eura manje, točnije 1270 eura. Interes kupaca je očito neznatno veći za četvrti Peščenica-Žitnjak i Stenjevec jer su jedino u te dvije četvrti cijene porasle za deset, odnosno dva eura po metru četvornom.

Foto: Milan Ilić

Grafika: Milan Ilić

Cijene kuća nastavljaju padati te je prošli mjesec prosječna cijena metra četvornog bila 1272 eura po kvadratu, odnosno sedam posto manje nego u kolovozu prošle godine.

Naviše, petnaest posto, snizile su se cijene kuća u Donjem gradu te, trinaest posto, na Črnomercu. Najskuplji kvadrat kuće Njuškalo je zabilježio na području Kaptol-Opatovina, a vlasnici su tražili 5000 eura po metru četvornom.

Komentara 6

ST
stefj
14:57 03.09.2015.

Tja, ovo je čušpajz i ništa ne znači. U oglasima ima hrpa oglasa s nebuloznim cijenama i nekretninama koje stoje mjesecima, pa i godinama, a ne prodaju se. Jedini relevantan podatak jest cijena po kojoj je nekretnina stvarno prodana, a te podatke ima jedino država, koja ih ne daje van... Da smo neka normalna zemlja vrijednost nekretnina računala bi se prema prodanim iznosima...

KO
kowski
14:33 03.09.2015.

Prije par mjeseci ste pisali da su cijene bile po 1300 eura, a sada preko 2000 eura pa cijene pale. Dajte se malo uozbiljite i napišite koje su stvarne cijene i za koliko novaca ljudi prodaju pa čete biti zanimljiviji

Avatar liquidsky
liquidsky
23:02 03.09.2015.

Uh, to znači da pada vrijednost "penthausu" u Bužanovoj. Uh.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije