Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova tribina

Najavili na Kvartoteci: Na ulicama uskoro 949 LED lampi

05.05.2016.,Zagreb - Pescenica, Vecernjakova tribina u sklopu Kvartoteke, gost procelnik Marijan Maras.   DKS_56137009  Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/2
06.05.2016.
u 09:00

Danas su na Kvartoteci humanitarne karaoke za socijalnu samoposlugu, a u 20 sati svira Soundsetov kućni bend Vindon Havin

Zagrebačke ulice u sljedeća tri mjeseca osvjetljavat će 949 novih LED svjetiljaka, koje će Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj postaviti umjesto starih.

I to na osamdesetak lokacija, u sklopu projekta ZagEE. Najavili su to jučer na Večernjakovoj tribini u sklopu Kvartoteke pročelnik Ureda za energetiku Marijan Maras te Ivan Babić iz Gradskog ureda za prostorno uređenje. Kvartoteka, zajednički projekt Soundset radija, Večernjeg lista i Grada Zagreba, ovaj je tjedan na Peščenici, u Zapoljskoj 1, gdje su pored zgrade općine postavili binu s koje su na pitanja građana odgovarali gosti. No, nije rasvjeta jedino o čemu se razgovaralo. Odgovoreno je i na pitanja Večernjakovih čitatelja, koji su tako doznali da će svoje električne automobile moći uskoro puniti i na području Peščenice.

–Pregovara se s HEP-om i razmatra 20 lokacija. Grad Zagreb ima električne punionice na tri mjesta – Trgu Stjepana Radića, kod Zagrebačkog velesajma i kod Parka Stara Trešnjevka – rekao je Maras, dodajući da su u posljednjih četiri – pet godina proveli 25 projekata.

U tijeku je i obnova pročelja 24 gradskih dječjih vrtića i škola, tri su gotova, a još 10 ih je u planu za ovu godinu. Kako bi uštedjeli energiju, u Gradu razmišljaju i o nabavi nekoliko električnih vozila za djelatnike koji obavljaju sevisne usluge i dostavu. Dobra su iskustva i s dva hibridna autobusa koje je ZET uveo u promet, pa se razgovara i o električnim autobusima.

Danas su na Kvartoteci humanitarne karaoke za socijalnu samoposlugu, a u 20 sati svira Soundsetov kućni bend Vindon Havin. Subota će, uz Večernjakove Fora radionice, biti u znaku druženja s Udrugom za zaštitu životinja INDIGO. Program zaokružuje u 20 sati grupa Bobo.

Komentara 3

JA
JackBack
09:21 06.05.2016.

Ne keljite lampice neg maknite cugere i narkiće s igrališta pa onda uređujte pročelja,ulice,fasade itd.

DU
Deleted user
03:37 07.05.2016.

Da i zbrinite one jadnike kaj kopaju po smeću, prose, spavaju po kolodvoru. Ne vjerujem da većina to radi iz razonode. Sada ste vi otkrili LED tehnologiju. Mislim WAU.

DU
Deleted user
03:42 07.05.2016.

I još nekaj. Kaj sad magla nebu smetala bijeloj LED rasvijeti kad su ove tulave narančaste svuda okolo kao zbog magle.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije