Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kapitalna ulaganja u zagrebu

Nagodinu se gradi još šest škola, ali nijedan vrtić

škola jelkovec
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
20.11.2014.
u 17:04

Oko 170 milijuna kuna potrošit će se za nove objekte, najviše osnovnoškolske, a najmanje za kulturu

Osnovnoškolcima u Horvatima, Ivanjoj Reci, Središću, Hrvatskom Leskovcu i Odri, ali i učenicima XII. gimnazije iduće bi se godine trebale započeti graditi nove školske zgrade.

Za Muzičku 30 milijuna

Prema programu kapitalnih ulaganja koji je donio Grad Zagreb u sklopu gradskog proračuna za iduću godinu, najviše će se ulagati u osnovno školstvo, čak 56 milijuna kuna, od ukupnog budžeta za gradnju koji iznosi 170 milijuna kuna, a započet će se projektiranje njih čak 12.

Za nove vrtiće u 2015. osigurano je manje novca, pa se tako neće graditi nijedan novi, a obnovit će se dječji vrtić u Travnom te se izraditi projektna dokumentacija za vrtiće Stenjevec i Sveta Klara. Najmanje će se ulagati u nove objekte kulture. Ukupan budžet za ovu kategoriju je 31,5 milijuna kuna, od čega će Grad morati 30 milijuna platiti za nedavno obnovljenu Muzičku akademiju. Ostatak će se uložiti u izradu projektne dokumentacije za obnovu Pogona Jedinstvo, adaptaciju Centra za kulturu Novi Zagreb, KD Vatroslav Lisinski i Tiflološkog muzeja.

Nastavit će se s gradnjom Psihijatrijske bolnice Sveti Ivan, adaptirat će se prostorije unutar KB-a Sveti Duh, a izradit će se projektna dokumentacija za adaptaciju ambulanti u domovima zdravlja u Gračanima, Stenjevcu i Malešnici.

U planu sanacije su domovi za starije Maksimir, Medveščak, Sveti Josip i Park. U sportske objekte uložit će se 13 milijuna kuna, od toga najviše u športsko-rekreacijski centar u Klaki i na Borovju, a započet će se s planiranjem bazena i klizališta na Stenjevcu.

Novi semafori 15 milijuna

Više od 27 milijuna kuna Grad će iduće godine uložiti u obnovu zaštićenih spomenika kulture. Nastavit će se sanacija hale Tehničkog muzeja, ljetne pozornice Tuškanac, Trga svetog Marka, te brojnih znamenitih kuća i objekata koji su pod zaštitom kao objekti od osobitog značenja. U programu radova na području prometa planira se potrošiti 25 milijuna kuna.

Novi semafori i signalizacija postavit će se na brojnim lokacijama, od kojih su neke Avenija Dubrovnik, Aleja Bologne, Vodnikova, Jadranska avenija i druge, što košta 15 milijuna kuna.

Komentara 2

Avatar hoblic
hoblic
05:47 21.11.2014.

Nagodinu?!!

DI
dillers
07:36 21.11.2014.

u poredbi s "vrijednošću" Bandića i Hanžekovića, to je bijedna brojka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije