Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvart Stenjevec

Nadogradnja Doma zdravlja 2016., bit će sedam novih ordinacija

Stenjevec
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
20.05.2015.
u 12:35

Dom zdravlja na Trgu Ivana Kukuljevića u Španskom konačno bi se trebao proširiti. Sagrađen prije 35 godina, nije upisan u zemljišne knjige pa njegovo proširenje dosad nije dolazilo u obzir, a taj problem, nadaju se u Gradskog četvrti Stenjevec, konačno bi se trebao riješiti.

Problem i trg

– Osigurano je devet milijuna kuna, a dogradnja na sjever i jug trebala bi početi sljedeće godine – najavio je predsjednik GČ Stenjevec Vladimir Andrić te dodao da će se u Domu zdravlja Špansko otvoriti šest ili sedam novih ordinacija s novim timovima liječnika, a 55.000 stanovnika Stenjevca, koliko ih gravitira Domu zdravlja, imat će i dva ginekologa te fizikalnu terapiju.

Kako je najavio Andrić, k liječniku će sad u svom kvartu moći i predškolska djeca, samo da se zgrada od petstotinjak sadašnjih “kvadrata” konačno uknjiži. U tome će, obećao je, pokušati pomoći i predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor, koji je jučer obilazio gradsku četvrt na zapadu grada. Osim s problemom Doma zdravlja, Kosora su čelnici četvrti upoznali i s problemom na samom Trgu Ivana Kukuljevića koji, prilikom svake veće kiše, poplavi.

– Kao Skupština, konkretno, ne možemo riješiti problem slijevnih voda, ali možemo poslati dopise Holdingu i nadležnim gradskim uredima, koji zatim mogu urgirati – rekao je Kosor, koji je obišao i ilegalno odlagalište otpada na Savskoj Opatovini te najavio još jednu kaznenu prijavu. Nakon obilaska takvog odlagališta u Ježdovcu, prijavljeni su oni koji su otpad dovozili, a tako će biti opet, rekao je Kosor, i to već danas.

– U Ježdovcu prestali su dovoziti, a tako će, nadam se, biti i ovdje – rekao je Kosor, dok je predsjednik GČ-a objasnio kako se, većinom građevinski, otpad dovozi na vodozaštitno područje između Ljubljanske avenije i rijeke Save te zakopava.

Snimka dovoza otpada

Kako je rekao Antolić, četvrt posjeduje i snimku dovoza otpada, već godinama piše Gradu o problemu na svom području, ali ne dobiva odgovor. Početak kaznene prijave, nada se Andrić, bit će i kraj odlaganja otpada.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije