Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oživjeli devastiranu Staru ciglanu

Na 'ukletom križanju' otvorili kafić Capone

17.11.2014., Zagreb - Vlasnici Capone bara Kristijan Santak i Damir Puskarevic.  Photo: Daniel Kasap/PIXSELL
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/2
Autor
Sandra Golemac
19.11.2014.
u 11:00

Na križanju Klaićeve i Kačićeve često su se sudarali automobili

Zbog nepažnje i velike brzine kojom love zeleno svjetlo kroz zeleni val neodgovorni vozači u posljednjih su deset godina na križanju Klaićeve i Kačićeve ulice prouzročili više od 50 prometnih nesreća.

No to "ukleto" križanje, koje godinama puni stranice crne kronike, napokon se, čini se, stavlja pod kontrolu.

Postavili kamere

Otkako je Gradski ured za promet, u suradnji s gradskom četvrti i Policijskom upravom zagrebačkom, u srpnju postavio sigurnosnu kameru na spomenuto križanje, građani su ipak pažljiviji u prometu. S obzirom na to da je riječ o jednoj od crnih točaka u gradu, iz Policijske uprave zagrebačke kažu da već neko vrijeme iniciraju bolje sigurnosne mjere te ističu da je ove godine zabilježen jednak broj prometnih nezgoda kao i lani, njih šest, a u pitanju su lakši sudari i naleti na pješake. Da je situacija i savjest vozača bolja nego prije nekoliko godina, svjedoči i odvažnost mladih ugostitelja Kristijana Šantaka i Damira Puškarevića koji su prije nekoliko dana otvorili novi kafić na mjestu poznate Stare ciglane koja je godinama bila zatvorena i devastirana.

– Svjesni smo rizika, ali obojica smo iz kvarta i vidimo da se cijela ta priča smirila. Ljudi pažljivije voze, a i načuli smo da bi se još neke sigurnosne mjere trebale uvesti na tom križanju – poručio je Kristijan.

Foto: Daniel Kasap/Pixsell

Stara ciglana tako je postala Capone bar. Novi je kafić uređen u retro stilu, a glazba koju puštaju najčešće je swing i jazz.

– Htjeli smo jednu potpuno drukčiju priču nego što je prije bila. Glavna nam je ideja bila da ovo mjesto ima dušu i da se gosti osjećaju opušteno kao kod svoje kuće. Najdraže nam je to što su se susjedi oduševili idejom za preuređenje i dolaze ovamo s guštom na kavu – istaknuo je Damir i dodao kako jedini u gradu poslužuju poznatu kavu Dallmayr.

Živnuo taj dio kvarta

Srđan Subotić, koji je do prije nekoliko mjeseci bio na mjestu predsjednika Gradske četvrti Donji grad, kaže kako mu je drago što se nešto poduzelo i što je križanje ponovno oživjelo.

– Krajem srpnja održali smo sjednicu vijeća za prevenciju i predložili dodatne mjere sigurnosti u suradnji s prometnom policijom – kazao je Subotić. Trenutačnog predsjednika četvrti Nedjeljka Goju nismo uspjeli dobiti do zaključenja broja.

Komentara 1

Avatar gecdra
gecdra
21:54 19.11.2014.

O čemu vi pišete,tko to plača ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije