Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupi stadion

Na referendumu se neće znati cijena stadiona na Kajzerici

Stadion
27.10.2009.
u 00:03

Zagrepčani će na referendumu 22. studenoga odlučivati žele li novi nogometni stadion na Kajzerici ili obnovu postojećeg u Maksimiru.

Ako Gradska skupština prihvati prijedlog gradonačelnika Milana Bandića, Zagrepčani će na referendumu 22. studenoga odlučivati žele li novi nogometni stadion na Kajzerici ili obnovu postojećeg u Maksimiru, a da pritom neće znati koliko bi ih stajala opcija gradnje na Kajzerici.

– Nije u pitanju cijena, nego lokacija. Vi mene ne slušate dobro, ja nikad nisam govorio o cijeni, nego o lokacijama gdje građani žele stadion – kazao je jučer gradonačelnik Bandić. No, nije baš tako. Otkad je na natječaju licitirana najniža ponuda za obnovu stadiona od 264 milijuna eura, odnosno gotovo tri milijarde kuna, Bandić je kazao da on ne može na svoju ruku staviti takav teret na leđa poreznih obveznika.

– Ja nemam mandat da odlučim kako potrošiti 264 milijuna eura, koliko bi stajalo obnavljanje maksimirskog stadiona kojim je obuhvaćeno i rušenje triju postojećih tribina. O tome će odlučiti građani. Ne znam koliko će stajati samo održavanje referenduma, ali sigurno manje nego da ja pogriješim – kazao je u siječnju 2008.

Tri mjeseca poslije kazao je da će se tek kada sve činjenice budu poznate napraviti usporedba, a Zagrepčani će odlučiti “jesu li za to da se po licitiranoj cijeni dovrši stadion u Maksimiru ili da se gradi novi po licitiranoj cijeni na Kajzerici”. No, cijena gradnje na Kajzerici još se ne zna jer natječaja nije bilo.

Ključne riječi

Komentara 17

ED
edukacija7
10:57 27.10.2009.

ukinut nogomet i zatvorit stadion...

BU
bubimima
12:38 27.10.2009.

Kaj opet Bandit glumi dobročinitelja i poslušnika građana, a na pameti mu je samo kako oguliti raju najvećim prirezom i sve skupljim komunalijama. Jer naravno sve se to slije u džepove Kuma i kumova. Zato nikakav referendum osim onoga o o smanjenjima raznoraznih harača.

Avatar Robinzon
Robinzon
07:52 27.10.2009.

Opet pljačka građana.Ne želim plaćati ni stari ni novi stadion.Neka se Dinamo privatizira, pa neka vlasnik plaća šta hoće, odnosno oni koji idu na utakmice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije