Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi projekt

Na Radničkoj se cesti gradi sportski centar s bazenom

27.03.2015., Zagreb - Radnicka cesta, parcela na kojoj ce se graditi novi sportsko-poslovni kompleks. Photo: Goran Jakus/PIXSELL
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
31.03.2015.
u 13:00

Objekt na devet katova, tek prvi duž Radničke južno od Slavonske, imat će i stanice za tehnički pregled vozila

Poslovno-sportski centar s dvoranama za mali nogomet, tenis te bazenima i saunom trebao bi u bližoj budućnosti niknuti na Radničkoj cesti, južno od križanja sa Slavonskom avenijom.

Riječ je o projektu koji planira graditi tvrtka Euro daus iz Splita, koja je za raspisivanje javnog arhitektonskog natječaja nedavno dobila i odobrenje gradske vlasti. Novi kompleks zamijenit će zapuštene hale i poslovne zgrade, a nalazit će se u nizu poslovnih zgrada Škode, Auto Hrvatske i Gramata. U programu prema kojem će se provesti i javni natječaj, na zemljištu površine nešto manje od deset tisuća kvadrata, izgradit će se poslovni objekt od devet katova.

Na pet katova smjestit će se sportsko-rekreacijske građevine, a uz njih planirana je i gradnja stanice za tehnički pregled vozila na dvije etaže. Ispod svih objekata moguća je izgradnja podzemnih etaža za potrebe garaže.

S obzirom na to da se tvrtka Euro daus bavi tehničkim pregledom vozila, za očekivati je da će se upravo stanica za tehnički pregled prva i graditi, s obzirom na to da se navodi kako će se kompleks graditi u etapama. Od arhitekata će tražiti i da urede javni prostor između građevina, da u njemu osiguraju prostor i za biciklističke staze koje postoje duž Radničke i da osiguraju mogućnost punjenja bicikala na električni pogon.

Od sportskih sadržaja najzanimljiviji za taj dio grada bit će bazen dimenzija 7,5 sa 15 metara, uz saunu na 95 kvadrata.

Uz sportske sadržaje bit će i restoran i caffe bar, teretana, dvorana za aerobik te šest apartmana površine oko 40 kvadrata. Riječ je o prvom važnijem projektu duž Radničke južno od Slavonske koja je gotovo neizgrađena.

Komentara 3

Avatar -HLEBINAC-
-HLEBINAC-
07:42 01.04.2015.

Je li danas 1. travnja ???

DS
darko.stosic.3
15:33 31.03.2015.

I opet građani a i ja kao izabrani viječnik čitamo ovo u novinama umjesto da smo informirani i pitani o planovima koje nekakav grad donosi u naše ime...zbog ove otuđene ekipe propadaju mnogi dobri projekti kakvim se i ovaj činii pa je vrijeme da odu u povijest kako bi se takve stvari izkomunicirale sa građanima koji su u temelju Grad Zagreb...

ZG
zg223
08:12 01.04.2015.

bazen od 15×7,5m.?bitan za gradjane?informacija za novinara,bazeni na mladosti,utrinama,sveticama itd imaju dimenzije 25×50m.ove dimenzije nisu dovoljne za nista drugo vec za rekreativu zaposlenika objekta koji ce se tamo nalaziti,sigurno ne ce biti otvoreno za gradjane...primjer:zgrada VIP-a na vrtnom putu ima bazen samo za zaposlene...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije