Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
joulupukki

Na Pleso je sletio pravi Djed Božićnjak iz Finske

Djed Božićnjak
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
1/4
21.11.2014.
u 19:15

Došao je u Hrvatsku kako bi bodrio hokejaše finskog kluba Jokerit koji sutra igra protiv Medveščaka u Domu sportova

Više od stotinu djece dočekalo je danas Djeda Božićnjaka na Zračnoj luci Pleso nešto prije 17 sati. Pjevali su mu i plesali, a on je njima podijelio medenjake, poklone te finske zastavice.

Zahvalio im se i na dočeku, i to na hrvatskom jeziku.

- Hvala - rekao je djeci djelatnika same Zračne luke, ali i ostalim klincima te klincezama koji su ga pljeskom dočekali u predvorju Plesa.

A osim najmlađih, Djeda su pozdravili i iz Veleposlanstva Republike Finske u Hrvatskoj, koje je i organiziralo njegov dolazak.

- Iako u ovo vrijeme Djed Božićnjak ima puno posla, došao je u Hrvatsku kako bi bodrio hokejaše finskog kluba Jokerit koji u subotu u 18 sati igraju utakmicu protiv Medveščaka u Ledenoj dvorani Doma sportova, ali i zato jer je čuo da su ovdje djeca posebno srdačna - objasnili su iz Veleposlanstva.

Djed Božićnjak, inače Finac pravog imena Joulupukki, danas će obići mališane u Domu za nezbrinutu djecu u Nazorovoj te Klaićevu bolnicu, a na samoj će utakmici ugostiti i tristotinjak djece iz udomiteljskih obitelji. Na utakmicu mogu doći i ostala djeca koja žele vidjeti, a eventualno i upoznati, kako kažu iz Veleposlanstva, pravog pravcatog Djeda Mraza.

Komentara 12

DE
dežurnikritičar
19:46 21.11.2014.

da nije to šešelj pustio bradu ?

DU
Deleted user
23:10 21.11.2014.

Djed Božičnjak? Pa to je Djed Mraz, Djed Novogodišnjak, na Božić dolazi mali Isusek!

DU
Deleted user
09:44 22.11.2014.

Bravo za hokej, još jednom. Za nogomet je takvo nešto nepojmljivo. Tamo caruju bengalke, lanci i bokseri. ZigZag

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije