Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konkurencija McDonald'su

Na odmorištu Draganić na autocesti prema Karlovcu otvoren prvi Burger King u Hrvatskoj

29.07.2014., Zagreb - Prvi restoran lanca Burger King u Hrvatskoj otvoren je na odmoristu Draganic jug, na autoputu Zagreb - Karlovac.  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
30.07.2014.
u 10:00

Poznati američki lanac brze prehrane i velika konkurencija McDonald'su Hrvatskoj otvoren je praktički u tajnosti, svečano otvorenje za mjesec dana

Nakon što se već dvije godine nagađa o dolasku američkog lanca brze prehrane, Burger Kinga, na hrvatsko tržište, prvi restoran tvrtke koja je najveća konkurencija McDonald'su, otvoren je prije točno pet dana, u tajnosti. I to na odmorištu Draganić-jug uz autocestu A1 u smjeru Zagreba.

I dok se još lani kalkuliralo kako će franšizu za naše tržište dobiti tvrtka Sportina koja je Burger King otvorila u Sloveniji, dozvolu za prvi otvoreni lanac restorana, čiji je zaštitni znak sendvič Whopper burger u Hrvatskoj je pripala tvrtki Marche restorani.

– Jedino što možemo reći jest da smo počeli raditi – tek su kratko komentirali iz Marchea potvrdivši kako i u drugim zemljama u svijetu Marche ima uspješnu suradnju s lancem Burger King, no kako je pravilo da o broju zaposlenika, uvjetima franšize i načinu rada ne govore niti otkrivaju detalje.

Nema odgovora ni zašto je prvi restoran koji je dolaskom na tržište, uz lanac KFC, stvorio ozračje jače tržišne konkurencije, otvoren baš na autocesti, kao što i ne otkrivaju koji su to gradovi i lokacije na kojima će se otvarati novi restorani.

Kako doznajemo, u Hrvatskoj su poslovanje započeli "u tišini" kako bi u mjesec dana stali na noge. A tek nakon toga uslijedit će službeno i svečano otvaranje restorana.

– Restoran ima sve dozvole i posluje normalno, ali za mjesec dana, ako ne bude nikakvih promjena, organizirat će se i svečano otvorenje i tada javnosti prezentirati ovaj brend – poručili su iz tvrtke Marche.

Koji su bili uvjeti franšize za naše tržište, još je tajna, dok za američko tržište vlasnik franšize mora uložiti i do 2,7 milijuna dolara, a na njemačkom tržištu oni koji žele Burger King moraju imati kapital od 500 tisuća eura.

U Hrvatsku stiže Burger King?

Komentara 10

VL
Vlado1111
16:43 30.07.2014.

Vjest bi bila kad bi neki hrvatski lanac za cevape otvorio u USA

JH
juraj.havrda
14:15 30.07.2014.

Nek si nose i Mc i King. Nema do 20 ćevapa u somunu s lukom i ajvarom.

Avatar Vrijeme
Vrijeme
10:06 30.07.2014.

Zbog Burger Kinga u McDonalds nisam usao najmanje 10 godina. Daleko su najbolji. neznam kakav ce biti taj u Hrvatskoj ali ovdje su svi odlicni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije