Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za dva tjedna

Na Markovu polju prva grobnica za nerođenu djecu

Markovo Polje
Patrik Macek/PIXSELL
25.02.2016.
u 14:29

U udruzi Betlehem smatraju da majke imaju pravo na pokop fetusa umrlog spontanim pobačajem ili zbog komplikacija u trudnoći

Mjesto za tugovanje za dva će tjedna imati i roditelji koji su izgubili svoju nerođenu djecu. Udruga Betlehem na Markovu polju kupila je grobnicu na kojoj će se podići i nadgrobni spomenik za svu djecu koja nisu imala prilike roditi se.

Kako objašnjavaju iz udruge, koja je istu inicijativu već provela u Vinkovcima, svaka žena kojoj se dogodi spontani pobačaj ili smrt ploda zbog komplikacija u trudnoći ima pravo dobiti fetus i pokopati ga.

U nastojanjima da se majkama omogući pokapanje fetusa udrugu Betlehem podržava vinkovačka bolnica, a svoj će prijedlog uskoro proslijediti i Ministarstvu zdravlja. Trošak pokopa fetusa i održavanje grobnice u Vinkovcima preuzelo je Vinkovačko groblje, a kako će biti u Zagrebu, tek će se vidjeti.

Grobnica na Markovu polju namijenjena je svim bebama, bez obzira na to koliko su stare bile, a glavni razlog inicijative, rekli su iz udruge Betlehem, jest omogućavanje roditeljima dostojnog mjesta za pokop nerođenog djeteta, što dosad nisu mogli učiniti, odnosno obilježeno mjesto za to jednostavno dosad nije postojalo.

Komentara 2

Avatar zeljko_mo
zeljko_mo
16:49 25.02.2016.

Tijela tj.fetusi se valja mogu pokopati i obiteljske grobnice

MA
Machak
15:17 25.02.2016.

Pokvareno i jadno. Kao da im nije dovoljno traumatično to što su prošle nego im to treba dodatno nabijati na nos

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije