Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kulturni bum

Na listi čekanja za predstavu “Mamma mia!” 20.000 ljudi

18.06.2015., Zagreb - Premijera mjuzikla Mamma Mia u kazalistu Komedija. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL
06.02.2016.
u 09:19

Kazalištu Komedija prihod u 2015. gotovo se udvostručio u odnosu na godinu prije

Kazalište koje dobro zarađuje od ulaznica!

I to postoji. Ne samo da dobro zarađuje, nego mu se prihod u 2015. gotovo udvostručio u odnosu na godinu prije. Kako doznajemo, Zagrebačko gradsko kazalište Komedija zaradilo je 4,7 milijuna kuna, i to najviše zbog posjetitelja koji su i po nekoliko puta spremni izdvojiti po od 40 do 120 kuna, koliko stoje ulaznice za predstave. Strelovit uspon krenuo je kada su u lipnju prošle godine počeli prikazivati svjetski poznati mjuzikl “Mamma mia!”. Ulaznice za svaku predstavu planule su u hipu, a još 300 grupa s po 70 ljudi, njih više od 20 tisuća, čeka na svoje ulaznice. Najbolji je to poklon za 65. rođendan ovog kazališta.

Interes za popularnu predstavu ne čudi s obzirom na to da su reakcije publike iste diljem svijeta, gdje god je dosad igrala. A svaki njezin detalj morala je potvrditi američka produkcijska kuća MTI (Music Theatre International), koja ima licenciju za izvođenje. Kazalište je čekalo odobrenje za izvođenje čak šest godina. I onda je, doznajemo, moralo uložiti i tristo tisuća kuna kako bi moglo iznijeti tako jaku produkciju. Publika je toliko dobro prihvatila verzije ABBA-inih pjesama na hrvatskom da su iz Komedije odlučili pokrenuti pregovore za snimanje CD-a. A razmišljaju i o najmu neke veće zagrebačke dvorane zbog velikog interesa za predstavu. Uskoro će objaviti raspored predstava za ožujak, a ulaznice u slobodnoj prodaji moći će se kupiti u Oktogonu i na internetu od iduće srijede.

Dotad Komedija priprema nove predstave. Već 19. veljače premijera je predstave “Vanja i Sonja i Maša i još jedan”. Novost za 2016. su i “Dama iz Maksima” te “Neki to vole vruće”, a još jednim top mjuziklom sa svjetskih ljestvica publiku će iznenaditi krajem godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije