Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pilot - projekt

Kreće BoB: U autobusima 102, 103 i 140 putnici će prevoziti i bicikl

BoB
Foto: arhiva
24.10.2014.
u 09:00

Usluga će biti besplatna, a zasad se uvodi samo na tri linije koje voze na brežuljkastim predjelima Zagreba

Biciklom na autobus. Uskoro će i to biti moguće. Naime, biciklisti će, umore li se ili ih jednostavno “uhvati” loše vrijeme, svoj put moći nastaviti u ZET-ovu autobusu, a “dvokotačnog ljubimca” moći će postaviti na nosač bicikla, koji će se nalaziti na autobusu. To je pilot-projekt naziva BoB (Biciklom na autobus) koji, unutar Civitasa, koji promiče učinkovitiji i čišći javni promet, provode Grad, ZET, Sveučilište u Zagrebu i Park prirode Medvednica.

– Usluga će biti besplatna, a omogućit će se na autobusnim linijama 102 Britanski trg – Mihaljevac, 103 Britanski trg – Kraljevec i izvanrednoj autobusnoj liniji 140 za Sljeme, Mihaljevac – Tomislavov dom – rekao je glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.

Oni koji budu htjeli svoj bicikl prevesti autobusom, to će samo morati napomenuti vozaču, a razlog odabira upravo navedenih linija jest činjenica da su na brežuljkastim predjelima Zagreba.

Tijekom provedbe pilot-projekta na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu provest će se istraživanje o dojmovima građana i vozača autobusa te daljnjim potrebama za ovom uslugom, a o zadovoljstvu građana ovisi hoće li se projekt proširiti i na ostale linije. Pilot-projekt BoB trebao bi, kako neslužbeno doznajemo, početi već ove subote 25. listopada.

Komentara 3

DI
dimnajac
09:49 24.10.2014.

Sve je to super, samo što će uskoro ZET-ovci skužiti da im je to gnjavaža i/ili će notorne 'bakice' imati 100 prigovora na bicikle u busu ('zmazani su', 'zauzimaju nam mesta', 'di bum sad stavila cekere') i onda će kao mnoge druge pametne inicijative u javnom prijevozu u ZG završiti u 'ropotarnici povijesti'...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije