Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i novi Putokazi

Na još 25.000 ulaza novi kućni brojevi, rok za zamjenu 2017.

putokazi
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
26.08.2014.
u 12:00

Krenuo drugi val zamjene postojećih pločica s brojevima, uplatnicu na 48,50 kuna dobiti će svi stanari 25 tisuća ulaza no dovoljno je uplatiti jednu

Tijekom ovog tjedna na adrese Zagrepčana koji stanuju u osam gradskih četvrti (Peščenica – Žitnjak, Novi Zagreb – istok, Novi Zagreb –zapad, Trešnjevka – jug, Črnomerec, Stenjevec, Podsused –Vrapče i Brezovica) stići će uplatnica za novi kućni broj. Riječ je o uplatnici na iznos od 48,50 kuna, a kako izrada broja stoji 97,50 kuna, pola iznosa sufinancira Grad.

Uplatiti do 15. listopada

Tako se, nakon što je uz pomoć Grada već izmijenjeno 17.700 tisuća brojeva u četvrtima Donji i Gornji grad, Trnje, Trešnjevka sjever te na zgradama za koje su u gradu imali podatke o upravitelju, projekt izmjene kućnih brojeva širi se i na 25 tisuća novih ulaza. Građani uplatnicu, ako žele subvenciju, Grada moraju uplatiti do 15. listopada nakon čega će krenuti i zamjena.

Iz Grada su objasnili da će uplatnice dobiti svi sustanari, no da je dovoljno da se plati samo jedna po ulazu, što će pisati i u pozivu koji će dobiti. Na taj način, dodali su, žele informirati sve suvlasnike o mogućnosti zamjene starog broja uz sufinanciranje kako bi se odazvalo što više građana te da se do 1. siječnja 2017., do kada je rok, svi brojevi izmijene.

Nakon ove serije, koja će trajati godinu dana, kreće treća faza sufinanciranja za 2015. – 2016. godinu i to za područje Maksimira, Gornje i Donje Dubrave, Podsljemena i Sesveta, gdje također ima oko 25 tisuća brojeva – objasnila je Doris Kažimir, voditeljica projekta.

Dodala je kako će završetkom treće faze biti obuhvaćeno cijelo područje grada te će svim građanima biti ponuđeno sufinanciranje zamjene kućnog broja.

Radi lakšeg snalaženja

Sam posao izrade i postavljanja novih brojeva za 1,5 milijuna kuna obavit će tvrtka Pismorad koja je također dobila i posao zamjene ploča s nazivima ulica na zgradama i stupovima (2,8 milijuna kuna). Dosad su već postavili 50-ak zidnih ploča s nazivima ulica te 20-ak putokaznih na stupovima (Ilica – Selska, Petrinjska – Jurišićeva, Jagićeva – Adžijina – Kršnjavog), a postavljeno je i 150 stupova diljem grada na koje će se ubrzo postaviti i nove pločice.

– Takve ploče postavljaju se na raskrižjima te u ulicama kada je zgrada udaljena 6 i više metara od regulacijske linije pa ploča na zgradi nije vidljiva pješacima i vozačima, ali i u situacijama kada zgrade na prednjoj strani imaju vrt – kazala je Kažimir.

Komentara 14

EP
El Patcharan
12:58 26.08.2014.

Čija li je ovo kretenska ideja o slanju uplatnica svim stanarima??!

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
13:51 26.08.2014.

Ne mijenjaju se kućni brojevi nego se zamjenjuju pločice na kojima su kućni brojevi. Znači nove pločice se postavljaju umjesto starih.

DR
dragica949
14:31 26.08.2014.

Prekrasnu brončanu tablicu s imenom ulice i brojem iz 1934. zamjenili su plastičnim smećem.Pismoslikari,koji rade sitotisak, zadovoljno trljaju ruke.Tvrdim da ove tablice neće izdržati 15 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije