Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velik interes radnika

Na FER-u se otvara četvrti korporativni vrtić u gradu, razmišlja se i o KBC-u Zagreb

Vrtić
14.09.2015.
u 15:48

Pročelnik Ivica Lovrić kaže da nije problem nedostatak vrtića, već to što vrtić nije u blizini doma 
ili posla roditelja

Na Fakultetu elektrotehnike i računalstva (FER) radi oko 520 zaposlenika koji ukupno imaju 200-injak djece mlađe od 15 godina, odnosno 64 mališana vrtićke dobi. Brojke su to koje su potaknule vodstvo FER-a da se odluči na osnivanje korporativnog vrtića, četvrtog u Zagrebu.

Suradnja s gradom

– Kada smo shvatili da je među našim zaposlenicima puno mladih roditelja, napravili smo anketu među njima i bili su oduševljeni idejom – rekao je Mario Vražić, prodekan za organizaciju i poslovanje te objasnio da će FER u idućih godinu dana preurediti jedan prostor u sklopu sportske dvorane na Martinovki, a koji trenutačno nije u funkciji. Zatim bi u suradnji s gradskim Uredom za obrazovanje trebale biti organizirane dvije vrtićke grupe s 45 djece.

– Na nama je da uredimo prostor, a onda će Grad organizirati rad grupa kao područnog odjela nekog vrtića u blizini. Djeca zaposlenika će imati prednost upisa, ali vrtić će biti otvoren za sve – objasnio je Vražić.

Da je otvaranje korporativnog vrtića poželjno, poručio je i pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić koji je istaknuo da je grad, osim s FER-om, u pregovorima i s KBC-om Zagreb.

– U Zagrebu već dvije godine nije problem nedostatak kapaciteta, nego podizanje standarda. Dijete treba smjestiti u vrtić u blizini mjesta stanovanja ili rada – istaknuo je Lovrić.

U suradnji s Gradom vrtić je još 2006. godine otvoren i za djecu djelatnika tvrtke Ericsson Nikola Tesla gdje se radilo o prvom javno-privatnom partnerstvu te vrste u Hrvatskoj. Naime, u dječjem vrtiću Bajka organizirane su dvije skupine s 48 djece zaposlenika.

– Zaposlenici plaćaju smještaj po standardnim cijenama, a kompanija plaća rad dodatnih radnika i dodatne režije – objasnili su iz Ericssona.

Privatni vrtići

A tvrtke VIP i PBZ su 2006. i 2012. godine sagradile vrtiće u svojim kompleksima te pokrenule program u suradnji s privatnim vrtićima, pri čemu tvrtke zaposlenicima subvencioniraju dio troškova vrtića.

– Potpuno smo puni jer u vrtić ide gotovo stotinjak djece zaposlenika kojima odgovara fleksibilno radno vrijeme vrtića te blizina – rekla je Vedrana Džanić, vlasnica dječjeg vrtića Čigra u PBZ-u. U VIP-u pak radi vrtić Šuma Striborova sa 60-ak djece u četiri odgojne skupine koja na raspolaganju imaju i bazen te sportsku dvoranu.

– Lijepo je radni dan početi i završiti u pratnji djeteta. Moja je kći išla ovamo u vrtić, a ubrzo ću upisati sina. Veliko je olakšanje biti na radnom mjestu i znati da je dijete u blizini te da ga možeš posjetiti – objasnila je Martina Rizman Matić, direktorica korporativnih komunikacija Vipneta te majka 7-godišnje Nike i 10-mjesečnog Davida.

Ključne riječi

Komentara 1

LI
liliZG
09:36 15.09.2015.

več odavno je trebalo dozvoliti upis djece prema mjestu rada roditelja a ne mjestu stanovanja,..... eto i primjera. moja susjeda koja radi u Petrovoj, je klinca upisala u naš vrtić koji isključivo radi od 8-16 s tim da oni računaju vrijeme od 15-16 kao dežurstvo, a ona radi od 7,30-15,30 i niti u teoriji nije mogla stizati podignuti djete iz vrtića pa je bilo angažirano nemali broj ljudi koji su to radili, ...uglavnom nakon dvije godine pitala je u vrtiću blizu svog radnog mjesta da li bi mogla kod njih premjestiti dijete i srećom da u tim vrtićima u gradu ionako nema djece koja bi popunila grupe do kraja njoj je to odobreno, ...mali se preporodio a i ona... zajedno su išli na posao i nakon posla podizala ga u roku pola sata najkasnije, svi zadovoljni...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije