Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
je li on serijski lopov?

Na Fejsu našli sumnjivca za krađu bicikala i pozivaju na javni linč

kradljivac bicikala
Foto: Facebook
24.04.2015.
u 13:06

Ovakav oblik samoorganiziranja građana može biti i opasan, smatra umirovljeni policijski inspektor

Na to da je ljubitelje bicikala kojima je ukradeno omiljeno im prometalo to ozbiljno naljutilo, upućuju i Facebook-stranice koje su otvorili, odlučni da nađu kradljivce.

Nakon što su se na jednoj pojavile snimke nadzornih kamera koje upućuju na istog kradljivca bicikala po gradu, građani su odlučili uzeti pravdu u svoje ruke i prokazati počinitelja imenom i prezimenom.

Objavili su i fotografiju njega i oca te adresu na kojoj je živio. Navode da su o tome policiju obavijestili više puta, ali bez uspjeha. “Neka se priključi tko može i želi i doda više informacija o mladiću kako se nigdje ne bi osjećao sigurno”, napisali su na Facebooku. Umirovljeni policijski inspektor Branko Lazarević upozorava da bi takva akcija mogla biti i opasna.

– Ne znam kako su oni došli do mladića i kako su sigurni da je on kradljivac, ali građani ne mogu uzimati pravdu u svoje ruke i pozivati na javni linč te pokušati riješiti ijedno kazneno djelo jer je to zakonom kažnjivo – objašnjava inspektor.

>>Manjak staza u gradu opasnost je za bicikliste, evo rješenja za smanjenje nesreća

>>Ovo su savjeti za sprječavanje krađe bicikla!

Komentara 25

Avatar Ivica_ponovo
Ivica_ponovo
13:31 24.04.2015.

Kada političari od policije zahtjevaju isključivo punjenje proračuna naplatom kazni, a policija pri tome zaboravlja ili ne želi vršiti istrage protiv lopova (jer su ukrali vrijednost manju od 2000 kn i slično) onda se građani moraju sami zaštititi. Sramotno jeo je kako sustav dopušta krađu na malo jer nešto što je Milanoviću sa njegovom plaćom malo, radniku na minimalcu predstavlja puno. kada imaš svakodnevno na raspolaganju vozilo kupljeno iz proračuna RH koje održava i gorivom puni proračun RH, ne zanima te baš bicikl koji je nekome od ovih građana nužni oblik prijevoza.

KM
KMJ
13:27 24.04.2015.

Sve pet inspektore, al onda ti i tvoji pajdaši riješite taj slučaj prije nego građani uzmu pravdu u svoje ruke, a zatim u sudstvo da kazni vucibatinu

Avatar dosadni
dosadni
13:35 24.04.2015.

kakav linč, pa neka Mup odradi svoje i bok

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije