Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrabri skakači

Na dar Zagrepčanima za Uskrs padobranom skočili sa Zagrepčanke!

Skakači
22.04.2014.
u 09:40

Profesionalci iz turističke agencije Adventure Driven Vacations na Uskrs su skakali sa 94,6 metara visoke Zagrepčanke

Ako je netko mislio da praznični Uskrsni ponedjeljak ne donosi nikakva uzbuđenja, bio je u krivu. Društvene je mreže preplavio kratki filmić na kojem dvojica mladića skaču padobranom sa – Zagrepčanke, i to na Uskrs! Jasno je da smo odmah potražili „odgovorne“, a potraga je bila kratka – profesionalci iz turističke agencije Adventure Driven Vacations.     

Rade ono što vole 

Kako kaže direktor agencije Grgo Miočić, riječ je o ekipi koja radi ono što voli. Sve je krenulo od jednostavne ideje o savršenom avanturističkom odmoru koja je iz hobija prešla u stalan posao za 15 iskusnih i profesionalnih vodiča. – Htjeli smo za Uskrs Zagrepčanima pokloniti malo svježine, dati im nešto malo drugačije od teške svakodnevice. Svoju radost skakanja htjeli smo podijeliti sa svima – kaže Grgo Miočić te dodaje kako je 94,6 metara visoka Zagrepčanka izabrana upravo zato što je simbol Zagreba. Pothvat je, kaže, pomno i pažljivo planiran i organiziran, te su za nj ishođene sve potrebne dozvole.      

 Nije ovo prva takva akcija ADV-a, skakali su i sa Zagreb i Euro Towera, u svijetu s najvišeg hotela, 150 metara, u španjolskom Benidormu, Saphire buildinga u Istanbulu što je najviša zgrada u Turskoj visoka 210 metara, antene u Budimpešti od 300 metara. – Mladići koji su skočili su Igor i Damir, obojica iskusni i vješti skakači. – Strah je uvijek prisutan, ali to je pozitivan strah koji te tjera da prave odluke doneseš u pravo vrijeme – kaže Grgo i dodaje kako bi isto ponovili i s bilo kojim drugim Zagrepčaninom pod uvjetom da netko takav ima iza sebe godine vježbanja.

– Da bi se na siguran način skočilo sa zgrade poput Zagrepčanke, potrebno je mnogo vještine te godine padobranskog iskustva i najmanje 500-tinjak skokova iz aviona. Svaki put počinje prvim skokom – kaže Grgo. – Htjeli bismo pokazati da u 21. stoljeću za letjeti zrakom ne moraš imati užasno tijesan kostim ili da se popeti na stijenu možete i bez paukove mreže koje izbaciš iz ruke. Kod nas je to dostupno i običnim ljudima, u trapericama – ističe.     

Žele u Venecuelu     

U Hrvatskoj ima dosta atraktivnih lokacija za skakanje poput Crvenog jezera u Imotskom te Anića kuka u Nacionalnom parku Paklenica. To su lokacije na kojima su već bili, a planiraju ih ponoviti u budućnosti. U svijetu ih privlače tisuću metara visoki slapovi Angel Falls u Venecueli. Skokovi nisu jedino čime se dečki bave. Tu su padobranstvo, akrobatsko letenje, slobodno penjanje i alpinizam, kajak ture po moru i avanturističke moto ture. Te sportove odnosno avanturističke aktivnosti za ovu sezonu nude kao paket-aranžmane za goste iz cijelog svijeta.     

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar fijolica
fijolica
13:17 22.04.2014.

Sve je to lijepo, i ja im se divim, vjerojatno bih zastala i pogledala da sam se zatekla tamo. Ali - može li mi netko objasniti kakve to veze zapravo ima s Uskrsom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije