Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čisto, blizu i jeftino

Evo što nude 'zagrebačka mora', kupališta Bundek, Jarun i Mladost

Gradjani se za ljetne vruce dane kupaju na gradskim kupalistima.
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/6
Autor
Sandra Golemac
21.07.2014.
u 09:04

Kupačima na jezerima nedostaju suncobrani i ležaljke, na Mladosti hrana, ali je kakvoća vode ipak – zavidna

Samo su na karte za put lani potrošili 2600 kuna. To ljetovanje, kažu, još uvijek otplaćuju. Šesteročlana obitelj Gavran, zbog manjeg budžeta, ove godine neće ići na more. I na Bundeku im je, ističu, sasvim dobro.

Prelazi u naviku

– Čisto je i uredno, ima dodatnih sadržaja i nije prevelika gužva. Djeca uživaju – kazala je Anita Gavran.

Za razliku od njih, obitelj Vidović ni ove godine ne propušta svoj ljetni odmor, pa će, kao i lani, otići negdje na Jadran na desetak dana.

– Prvi se put kupamo na Bundeku. Nagovorila nas je baka da iskoristimo ovaj vrući vikend dok smo još u Zagrebu. Odlično je. Voda je čista, topla i ugodna djeci za kupanje. Ovo će nam sada sigurno prijeći u naviku – poručili su Kornelija i Kornelije Vidović koji su se s kćerima Teodorom (4) i Katjom (5) odmarali u hladovini na jezeru Bundek. Za djecu ima i dodatnog zabavnog sadržaja, poput, tobogana koji stoji 10 kuna 10 minuta, a trampolin je 10 kuna za 7 minuta.

Kupači koje smo susreli kažu da na Bundeku ima dovoljno kabina za presvlačenje i tuševa, no smeta im, dodaju, što ove godine nemaju ležaljke i suncobrane na raspolaganju. Posjetitelji na Jarunu, pak, smatraju da je jezero čišće i urednije od Bundeka.

– Svaki dan dolazim ovdje još od ožujka. Obožavam Jarun. Bio sam čak 15 dana na moru na Krku, ali jedva sam čekao vratiti se ovdje – istaknuo je 76-godišnji Milenko Simetić te dodao kako se primjećuje da je ove godine manje kupača nego lani, što povezuje i s krizom u državi.

Minimalna potrošnja

S njime se slaže obitelj Kiternaš, koja je subotu popodne odlučila provesti na zagrebačkom 'moru', s obzirom na to da nemaju, kažu, dovoljno novca za ljetovanje na Jadranu.

– Ovo nam je minimalna potrošnja. Malo se kupamo i sunčamo, ponijeli smo hrenovki, kečapa i kruha za užinu, poslije ćemo na sladoled i to je to – dodali su.

Najviše smo kupača susreli na bazenu Mladost.

– Ne bih se mogla kupati u jezeru. Mislim da je ovdje mnogo urednije i voda se, vjerujem, češće čisti. Samo nedostaje neka hrana za kupiti i više suncobrana – poručila je 25-godišnja Ana Zelenika koja je na bazen dovela i svoju rođakinju iz Švicarske.

>> Gradski bazeni i jezera kao spas od ljetnih vrućina

Komentara 2

WI
wiki54
12:21 21.07.2014.

ah, Jarun djevojastvo moje! prije nije bilo ovako uredjeno, ali rado smo dolazili na Jarun.bilo je camaca za iznajmljivanje pa smo veslali, brali lopoce, ali sad je daleko ljepse, uredjenije, mjesta za setnju, voznju biciklom, rolama ko umije, a jeftinije i blizu.

Avatar Hulk007
Hulk007
10:42 21.07.2014.

Užas ,sve prazno ,a nekada!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije