Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Herojska akcija

MUP pohvalio policajce: Spasili su ženu koja je skočila u Savu

Sava
Marko Prpić/Pixsell
28.08.2015.
u 13:53

Policajac Ilija Baković skočio je za ženom te plivao kako bi je uhvatio prije brzaca i vira

Ministarstvo unutarnjih poslova javno je, na svojoj internetskoj stranici, pohvalilo policajce koji su spasili ženu iz Save.

U ponedjeljak oko 18.45 sati policajci su po dojavi stigli blizu Savskog mosta te su zatekli mlađu ženu koja je s nasipa krenula prema riječnom toku Save te se spustila uz korito odakle je namjeravala skočiti u rijeku.

Dvojica policajaca ženu odvukli do obale

"Nakon pokušaja policijskih službenika da osobu smire i odgovore od namjere, pravilno procijenivši mogući rasplet situacije, policijski službenici Ilija Milić, Vedran Savić i Ilija Baković su skinuli opasače te su bili u pripravnosti oko 50 metara nizvodno od osobe, u slučaju da skoči. Kad je u jednom trenutku ženska osoba skočila u rijeku te ju je Sava počela nositi, policijski službenik Ilija Baković spustio se do korita, skočio za njom te plivao kako bi je uhvatio prije brzaca i vira", izvijestili su iz policije.

Baković je ženu uspio uhvatiti, no ona mu se otimala i pružala otpor pa je u rijeku skočio i Milić te su je zajedno uspjeli dovući do obale.

"Policijski službenici su spašavajući ljudski život, iskazali ne samo profesionalnost u postupanju, nego su svojim nesebičnim, hrabrim i humanim postupanjem, obavljajući savjesno i odgovorno policijski posao zaštite ljudskog života doveli sebe u opasnost čime su zaslužili javnu pohvalu", stoji na stranicama MUP-a.

>>Pulski vatrogasci spasili dvojicu plivača koji nisu mogli isplivati na obalu

>>Djevojku koja je otežano disala zbog astme HGSS spašavao helikopterom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije