Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počela kampanja

Mrak Taritaš najavila rješenje problema otpada u Zagrebu i poručila: Neću trčati maratone niti jesti snijeg

Anka Mrak Taritaš započela slućbenu kampanju za lokalne izbore
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/8
12.11.2016.
u 13:13

– Neću trčati maraton, neću trčati ni po igralištima i neću jesti snijeg. Ja sam prostorni planer i osoba koji je svoj cijeli radni vijek vezana uz Zagreb. Stalo mi je da pokažem građanima da se Zagreb može voditi i na drugačiji način – poručila je Taritaš.

Pametni semafori, pametne klupe i pametne karte za vožnju javnim gradskim prijevozom, gdje bi građani plaćali onoliko stanica koliko se voze, a ne kao danas 10 kuna bez obzira na dužinu vožnje, projekti su koje bi Anka Mrak Taritaš, bude li izabrana za gradonačelnicu, realizirala odmah.

U prvoj godini mandata u planu je napraviti detaljan popis gradske imovine, ali i proračune Grada koji bi u svakom trenutku bili dostupni građanima na uvid. Kratkoročni su to njezini projekti najavljeni danas za službeni početak kampanje.

Kao jedan od najznačajnijih prioriteta, Mrak ističe izgradnju dva mosta, jedan kod Strojarske ulice i jedan uz produžetak Vrapčanske, no odmah poručuje: Takve investicije moguće je realizirati tek za 5 godina.

U svome programu, također ističe kako bi građanima prirez smanjivala za 1 posto po godini mandata pa bi tako sa 18 posto, koliko prirez trenutačno iznosi, za 4 godine Zagrepčani mogli imati prirez od 15 posto.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

– Svojim dosadašnjim radom mogu jamčiti da će ono što govorim biti realizirano. Kad nešto započnem, to ću i završiti – poručila je, naglasivši kako je karakteristika njezine kampanje da su za sve ono što govori već napravljeni izračuni i pripreme kako bi se moglo što prije realizirali.

Poručuje također, ako pobijedi na lokalnim izborima, neće rezati proračunske povlastice koje građani trenutačno imaju, ali najavljuje da će za njih postojati jasne kategorije i kriteriji po kojima će se isplaćivati.

Poručila je da bi problem otpada, koji je trenutačno najaktualniji problem grada, riješila u 3 koraka. Uvođenjem pametnih kanti i kontejnera, ovisno o gradskim četvrtima i naplatom odvoza otpada po količini.

– To je nešto što možemo realizirati odmah – rekla je.

Kao treći, navodi nužnu potrebu izgradnje energane umjesto dosadašnje najavljene spalionice. Kako je naglasila, "Gredelj", pak, vidi kao novi Manhattan, prostor zamišljen kao jedan novi budući grad.

– Neću trčati maraton, neću trčati ni po igralištima i neću jesti snijeg. Ja sam prostorni planer i osoba koji je svoj cijeli radni vijek vezana uz Zagreb. Stalo mi je da pokažem građanima da se Zagreb može voditi i na drukčiji način – poručila je Taritaš.

>>Bandić: Odluku o eventualnom preimenovanju Trga maršala Tita u Kazališni trg treba donijeti na referendumu

Komentara 70

PA
patrizia
13:37 12.11.2016.

Opasno ste sposobni vi iz HNS.Prvo ste riješili struju(poskupljenje) plin(razdjelnici) a sad i smeće.Dosta nam je od vas MRAKA!!!!!!!!

OB
ObrenM
15:45 12.11.2016.

Hns-ovci zaduzeni za potporu osobe koja je zakonom( ako mozes platiti gradi gdje hoces )unakazila Hrvatsku su se razmnozili po portalu.Nitko osim njih ne moze doci na red, jer se nadaju da bi dolaskom Mraka na celo grada,doslo do svijetla za brojne uhljebe.

Avatar dario554433
dario554433
14:17 12.11.2016.

Od kud su nju iskopali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije