Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DARINKO KOSOR:

'Većina je stabilna i proračun će biti donesen, neće biti organiziranog nereda'

Sandra Švaljek i Darinko Kosor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
23.10.2014.
u 12:22

Jelena Pavičić Vukičević prisjetila se vođenja grada u trenutku kada su Bandić i njegovi suradnici izbačeni iz SDP-a

Zajedničkom konferencijom za medije zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek i predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor demonstrirali su političku stabilnost u Zagrebu nakon uhićenja gradonačelnika Milana Bandića.

Kako su oboje potvrdili, održavaju svakodnevne radne koordinacije koje garantiraju funkcioniranje gradske uprave, Zagrebačkog holdinga i Gradske skupštine. Zajedničkim snagama rade i na pripremi gradskog proračuna za iduću godinu koji će biti manji za pola milijarde kuna zbog najave Vlade o novim poreznim razredima.

– Većina je stabilna i proračun će biti donesen. Ima onih koji žele da se idućih šest mjeseci bavimo izborima i politikom i koji bi htjeli da se proračun ne donese i da imamo privremeno financiranje, odnosno da se ne isplaćuju plaće korisnicima, među kojima nisu samo zaposlenici gradske uprave već i vrtići, škole i druge ustanove – kazao je Kosor, dajući podršku Sandri Švaljek i napominjući da organiziranog nereda u gradu neće biti.

Sandra Švaljek kazala je da će u Trgovačkom sudu kao privremena upraviteljica Holdinga biti upisana članica uprave Daniela Franić, a za sada nikakvih drugih promjena neće biti. Također je napomenula da od Vlade nisu dobili smjernice za izradu proračuna, što im otežava posao.

Nakon konferencije, šefica Kluba nezavisnih zastupnika Milana Bandića Jelena Pavičić Vukičević prisjetila se vođenja grada u trenutku kada su Bandić i njegovi suradnici izbačeni iz SDP-a.

– Nismo imali nijednog zastupnika, a surađivali smo sa svim klubovima. Iduće su godine predsjednički i parlamentarni izbori, što će sigurno utjecati na situaciju. Ovu godinu završavamo sa sedam milijardi kuna, a u iduću ulazimo, zbog najava Vlade, sa 6,5 milijardi kuna – kazala je Pavičić Vukičević.

Na pitanje hoće li ići na konzultacije k Bandiću u Remetinec, kazala je da je ona njegova suradnica već 18 godina i da bi ga rado posjetila da ga vidi i da mu podršku, a ne radi konzultacija. Situaciju u kojoj se zatekao Bandić nije željela komentirati jer je riječ o stvari koju će razriješiti sud. Sandra Švaljek na pitanje hoće li ići na konzultacije Bandiću nije jasno odgovorila jer joj je u pomoć priskočio Kosor, koji je kazao da će na konzultacije Bandiću u Remetinec možda ići premijer Zoran Milanović jer je on rekao da je Bandić najbolje što Zagreb ima.

Cijeli slučaj pratite na specijalu Uhićen Milan Bandić

Komentara 41

TB
Toni broo
12:53 23.10.2014.

Milanović bu završil u Remetinecu kada spuši fotelju, za sad je nedodirljiv i bez problema može zloupotrebljavati institucije i represivni aparat jer je Ostojić u MUP-u uhljebio preko 2.400 ljudi odanih SDP-u. Sve bu se razotkriolo kad tad, ove zlouporabe nemreju proći nekažnjeno.

ST
Stolic
13:03 23.10.2014.

Dobro je rekao, očito neuspješni Milanović se tako riješavu protivnika, sjetimo se Holy,Linić on je jednostavno zavidan!

GU
gustirna
12:41 23.10.2014.

Nece on kod bandica na konzultacije dok ima goldsteina,lepejku,terselicku.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije