Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blagdan Velike Gospe

Molitva u Remetama za Zagrepčane je tradicija

Velika Gospa
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/4
15.08.2015.
u 20:54

Građani su pred crkvu počeli stizati i nekoliko sati ranije kako bi prisustvovali molitvi.

U remetsko svetište Anka Slovinac dolazi redovito već 50 godina kako bi se pomolila Majci Božjoj na njezin dan. Samo je jedna od Zagrepčana i Zagrepčanki kojima je to dugogodišnja tradicija

- Još sam kao dijete dolazila ovdje na misu. To je tradicija bez koje se blagdan Velike Gospe ne bi mogao proslaviti - rekla je Anka Slovinac. Na misu je došla s unukom, 10-mjesečnim Bornom, koji je pak prvi puta posjetio svetište. A građani su, od najmlađih do najstarijih, u Remete počeli dolaziti i nekoliko sati prije mise kako bi počeli s molitvom.

Da su Zagrepčani posebno povezani sa svetištem u Remetama zaključio je i pomoćni biskup zagrebački, monsinjor Ivan Šaško koji je prisutnima poručio koliko je važno posvetiti se vjeri. 

- Važno je osjetiti bliskost s Bogom, a Zagrepčani su upravo ovdje osjetili otvoreno nebo - rekao je Šaško koji je predvodio misno slavlje u Remetama. A tamo je blagdan već tradicionalno, 16. godinu zaredom, proslavio i gradonačelnik Milan Bandić.

Komentara 8

VO
vordas
08:27 16.08.2015.

Nema Milana nema ni riječi o proslavi blagdana Velike Gospe u Stenjevcu. Pošteno.

DU
Deleted user
17:02 16.08.2015.

Stvarno, gdje nam je gradonačelnik-vjernik! On je bar iz krajeva gdje se ukazuje gospa! Čim ga nema, nije dobro. Večernjak bu propal, ako bar jedna njegova slika nije u Večernjaku!

Z9
Zorgeme 9
23:25 15.08.2015.

I ja bi bio vjernik da susretnem prave vjernike, a njih je sve teže i teže naći.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije