Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stjecanje umjetničkih vještina

Modni dizajn i kostimografija u Galeriji Karas

Izložba
Foto: Hina
01.12.2015.
u 11:38

Partnerska suradnja ostvarena je između Tekstilno-tehnološkog fakulteta iz Zagreba, Fakulteta primijenjenih umjetnosti iz Beograda te Fakulteta za dizajn Samostojnog visokoškolskog zavoda u Trzinu

Izložba "EDU radionice/kostim - moda - performans – suvremena umjetnost", s radovima studenata kostimografije i modnog dizajna nastalima tijekom međunarodnih studentskih radionica te radionice modne fotografije, otvara se u utorak u Galeriji Karas.

Tom se izložbom njihovih završnih radova zaokružuje projekt koji su vodile Ivana Bakal i Silva Kalčić, ne bi li polaznici kroz povezivanje visokoškolskih ustanova iz regije stekli umjetničke vještine.

Partnerska suradnja u projektu ostvarena je između Tekstilno-tehnološkog fakulteta iz Zagreba, Fakulteta primijenjenih umjetnosti iz Beograda te Fakulteta za dizajn Samostojnog visokoškolskog zavoda u Trzinu.

Kostimografske radionice održale su se u Zagrebu, Beogradu i Trzinu, a u Galeriji Karas će se predstaviti odabrani radovi hrvatskih, srpskih i slovenskih studenata. Predstavit će se sve faze nastajanja završnih radova, za koje su korišteni isključivo ekološki ili reciklirani materijali. 

U Zagrebu je početkom studenoga održana i radionica modne fotografije "Dokumentarna fikcija u modnoj fotografiji", u organizaciji ULUPUH-a, TTF galerije i Singulara iz Pule, te u suradnji s Laubom.

 Vodila ju je fotografkinja Silvia Potočki - SofijaSilvia, u suradnji s modnom dizajnericom Marijom Kulušić i modelom Tinom Spahijom. SofijaSilvia je predstavila svoj pristup modnoj i portretnoj fotografiji na temu odnosa dokumenta i fikcije, kao i proces suradnje fotografa i dizajnera u ostvarivanju fotografija za modnu kolekciju.

Osim radova studenata nastalih tijekom radionice, izložit će se i uratci s prethodnog izdanja radionice modne fotografije održane u svibnju u Splitu.

Kao dodatna dimenzija modnoj priči tema izložbe 'oživjet' će se mirisima nastalima od recikliranih prirodnih materijala, autora Saše Radulovića.

Samim otvorenjem ne prestaju aktivnosti projekta, od 14. do 16. prosinca održat će se radionica likovne kritike "Kako pisati o suvremenoj umjetnosti", pod vodstvom povjesničarki umjetnosti Silve Kalčić i Ivane Meštrov.

Tu radionicu organiziraju ULUPUH, Hrvatska sekcija AICA-e i TTF galerija, a mogu sudjelovati studenti Tekstilno-tehnološkog fakulteta, Filozofskog fakulteta, Arhitektonskog fakulteta, Likovne akademije i Dramske akademije te zainteresirani povjesničari umjetnosti, dizajneri i arhitekti.

 "Iako ne postoji formula o pisanju o umjetnosti, kroz zajednički posjet ciljanim izložbama čitanje referentne literature te samostalno pisanje i rad na tekstu polaznici ove radionice suočit će se s temeljnim aspektima i načelima pisanja likovne kritike", ističe se u najavi.

 Izložba u Galeriji Karas bit će otvorena do 13. prosinca, a ulaz je besplatan.

Ključne riječi

Komentara 1

PE
Petr@
13:31 02.12.2015.

vauuuuuu ovo je prekrasno :D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije