Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bolji uvjeti

Mladi robotičari dobivaju prostore u Sopnici Jelkovec

Mladi robotičari
Foto: Zagreb.hr
Autor
Sandra Golemac
17.04.2014.
u 10:50

Uoči nastupa na Svjetskom natjecanju u Brazilu, robotičare iz OŠ Mate Lovraka, koji su lani bili prvi na natjecanju u Nizozemskoj, primio je gradonačelnik Bandić, obećavši im prostor za rad. Sad se s robotima pripremaju u predvorju škole

Na Svjetskom natjecanju u Nizozemskoj lani su osvojili prvo mjesto i to ispred Japana, Kine i Njemačke.

A ususret Svjetskom natjecanju u Brazilu koje će se održati u srpnju, gradonačelnik Milan Bandić jučer je u Gradskoj upravi primio mlade uspješne robotičare Grgura Premeca, Filipa Kuzminskog, Ivana Kolarića, Roka Paraća, Mateja Novosada i Janka Pribičevića iz OŠ Mate Lovraka da bi im zahvalio na trudu i promidžbi grada.

Mladići su se pohvalili da ih je nakon lanjske pobjede u Nizozemskoj primila i kraljica Beatrix. Prvo iduće natjecanje u robotici je u Australiji krajem travnja, a kako se mladići više ne bi pripremali u predvorju škole, gradonačelnik im je obećao uskoro ustupiti prostore za rad u naselju Sopnica Jelkovec.

>>Hrvatski robot Konto može spasiti ljude iz ruševina

Komentara 1

BB
branko.bizjak44
16:02 17.04.2014.

odlično...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije