Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Centar za kulturu i film Augusta Cesarca

Mladi na Črnomercu žele više sadržaja

25.04.2015., Zagreb - U centaru za kulturu i film Augusta Cesarca mladi koji zive na podrucju Crnomerca daju ideje za poboljsanje zivota u naselju. Bozica Horvatic, Zvonimir Gregl i Ivan Pacar.  Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL
28.04.2015.
u 09:00

Nakon što su analizirali što im nedostaje u kvartu, napravit će ankete i poslati ih u škole, a konkretan plan uvrštava se u Plan MKA

Nedostatak prostora u kojima bi mladi mogli djelovati, više sadržaja i aktivnosti na Črnomercu, više šetnica, staza uz potok Kustošak, predstave u kojima se učenici mogu angažirati... samo su neke stvari koje su predložili mlađi stanovnici gradske četvrti Črnomerec kako bi sudjelovali i promijenili zajednicu u kojoj žive. Svoje potrebe artikulirali su u sklopu projekta "Urbana plemena - Mladi (Črnomerca) to žele ovako", čiji je nositelj Centar za kulturu i film Augusta Cesarca, a izradit će i plan svog djelovanja, koji će predati Vijeću gradske četvrti Črnomerec.

–Oni ga potom uvrštavaju u Plan malih komunalnih akcija - kazala je Slavica Šostar, viša stručna suradnica i voditeljica kulturnih djelatnosti Centra, te dodala da su dosad osnovali Klub Črnkas, glazbeni klub koji je djelovao deset godina, osmislili su i razne predstave i mjuzikle, a s mjuziklima 'Priče sa Zapadnog kolodvora' i 'Vrtoglavica' osvojili su i nagrade na raznim svjetskim festivalima. Pokrenuli su i zaštitu potočnog raka, kojeg su našli u potoku Kustošak... Naglašava da je u svemu pomogla i lokalna samouprava.

–Najveći je problem nedostatak prostora za djelovanje udruga. No, to bi se trebalo promijeniti rekonstrukcijom bivšeg kina Kalnik - kaže Slavica Šostar. Nakon što su analizirali i definirali što fali kvartu, danas će u sklopu fokus grupe sastaviti anketu, koju će proslijediti u škole kako bi konkretno odredili ciljeve.

Komentara 1

DU
Deleted user
13:25 28.04.2015.

Bas me zanima tko se to samopromice, a pogotovo ukoliko to radi iskoristavajuci djecu. To se uglavnom javljaju oni koji su bili u prilici nesto napraviti pa sad imaju izljeve velike pameti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije