Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladež HDZ-a:

'Izjava šefa Foruma mladih SDP-a Zagreba je neprihvatljiva'

Davor Bernardić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
09.05.2015.
u 17:07

Mladež HDZ-a navodi kako je "antifašizam vrijedna i neosporiva civilizacijska tekovina"

Povodom jučerašnje inicijative Foruma mladih SDP-a, prevođenog predsjednikom zagrebačkog SDP-a Davorom Bernardićem (na slici), da se 8. svibnja počne slaviti kao Dan Grada Zagreba, Mladež HDZ-a Grada Zagreba osudila je izjavu predsjednika zagrebačkog Foruma mladih SDP-a Mateja Mišića o tome kako se "Dan grada slavi 31. svibnja, na datum koji nema nikakvu važnost za Zagreb" te je proglasila neprihvatljivom.

"Podsjećamo kako je 1991. godine, kardinal Franjo Kuharić proglasio Majku Božju od Kamenitih vrata zaštitnicom Grada Zagreba na osnovi višestoljetne tradicije (od 1731. godine) štovanja njezina lika u kapelici Kamenitih vrata. Zagreb je, kao grad tradicije i kulture, upravo dan svoje zaštitnice, 1999. proglasio i Danom grada", poručila je zagrebačka Mladež HDZ-a u današnjem priopćenju.

Forum mladih SDP-a pozvali su da pozornost usmjere na teme koje će mladima osigurati egzistenciju i zaustaviti njihovo iseljavanje iz Hrvatske. Mladež HDZ-a također navodi kako je "antifašizam vrijedna i neosporiva civilizacijska tekovina", ali ističu kako je potrebno napraviti jasnu distinkciju između zapadnog i titoističkog antifašizma jer je potonji, tvrde, "jedan totalitarni režim zamijenio drugim totalitarnim režimom, komunizmom".

>> Politika i obitelj: Otac nosi listu SDP-a, sin HDZ-a

>> Forum mladih SDP-a darovao Šukeru udžbenik iz ekonomije

Komentara 42

VE
verakruz
17:44 09.05.2015.

Ove komunjare kao da heroinom hrane svoj "zlatni podmladak"... Bilo bi jako interesantno vidjeti čiji su to unuci, gdje su im bili djedovi 45-te i kasnije, ali i prije. Mislim, svakom normalnom purgeru ovo bi trebao biti razlog za donošenje odluka koje bi se sažele u jednu rečenicu - komunizam no pasaran... Oni čiji su ovo sljedbenici pobili su iza 2. svjetskog rata oko 200 tisuća zagrepčana i zagrepčanki, po njihovim kostima se i danas parkiraju autobusi i zapišavaju opančarski psi. Ljudi, trgnite se, otvorite oči, ovi provode revoluciju u zadnjih par tjedana. Ovo je sumrak moderne civilizacije.

Avatar pavaosg
pavaosg
17:46 09.05.2015.

Tako je! mladi se trebaju baviti važnim pitanjima za prosperitet društva i samih sebe, a to tko je gdje bio 45-e ili neke druge godine nas ne bi trebala previše zanimati. MHDZ je definitivno u pravu, a Bernardić je pokazao da je njega mladost davno ostavila.

RI
RibaVanda
17:51 09.05.2015.

Tako je mladi HDZovci...treba se brinuti za egzistenciju mladih i njihov ostanak u Hrvatskoj, to je najbitnije...antifazizam da ali ne Titov i komunisticki...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije