Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjetila i Zagreb

Mlada Amerikanka Cassandra DePecol u tri godine želi posjetiti 196 zemalja

cassie
Foto: Facebook
1/2
11.11.2015.
u 10:36

– Radila sam uredski posao u hotelu, dala otkaz i počela putovati. Moj je dom cesta, putujem sama i nigdje nisam usamljena

Put oko svijeta u tri godine.

Tako je 26-godišnja Amerikanka Cassandra DePecol zamislila provesti vrijeme. Obići će 196 zemalja i pokušati oboriti Guinnessov rekord u kategoriji "najbrže vrijeme obilaska svih suverenih nacija". Privlačna mlada djevojka plave kose u svojoj ekspediciji putuje sama. No to ne radi iz čistog hira. Kao ambasadorica Međunarodnog instituta za mir kroz turizam i uz podršku SKAL International, najveće svjetske putničke i turističke neprofitne asocijacije s više od 16.000 članova u 87 zemalja, promovira mir među ljudima svijeta. U svakoj zemlji svoj projekt, koji je nazvala "Expedition 196", predstavlja studentima i učenicima turizma, a u Zagrebu se sastala sa studentima Visoke poslovne škole Libertas, Visoke škole za diplomaciju i međunarodne odnose te maturantima Hotelijersko-turističke škole.

– Gotovo u svakom gradu postavljaju mi ista pitanja – nedostaje li mi dom, zašto imam potrebu ići u tzv. opasne zemlje... No slijedim svoju strast, a moja čežnja za promicanjem mira veća je od rizika putovanja – kaže Cassie DePecol, koja će, nakon što proputuje sve zemlje, biti i prva žena koja je to učinila. Put koji stoji 200 tisuća dolara počela je planirati na 25. rođendan.

– Radila sam uredski posao "od 9 do 5" u jednom hotelu i shvatila da to više ne želim. Dala sam otkaz i počela tražiti sponzore za putovanje – kaže.

Foto: Žarko Bašić/Pixsell

Najviše joj nedostaju roditelji, psi, brat i bliski prijatelji. No nikad svojim domom, dodaje, ne zove mjesto gdje joj žive roditelji ili stan u rodnom Los Angelesu. Njen je dom – cesta. Trudila se, kaže, smjestiti na jednom mjestu, ali ne ide. Jednostavno ne može ostati na jednom mjestu dulje od nekoliko mjeseci. A na svojim se putovanjima ionako nikad ne osjeća usamljeno.

– Dok putujem sama, osjetila su mi sve jača, što mi omogućuje da manje govorim, a više slušam – zaključuje Cassie.

Komentara 1

CE
Cetijus
12:21 11.11.2015.

Dajte nam nešto novo, ovo je već postalo dosadno...radila sam od toliko do toliko i sada sam slobodna, želim proputovati cijeli svijet, bla bla bla volim druge kulture, opasne države, meni je izazov srednje ime itd... ..koga briga..i mi bi putovali da imamo love...dajte nemojte popunjavati medijski prostor sa pričama sa Facea i sl. na kraju će vam se dogoditi da vas nitko neće čitati...i to se lagano događa..a sami ste si krivi za to..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije