Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dvojba

Mjesečni pokazi ZET-HŽ ne vrijede do 5. u novom mjesecu!

vlak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
01.04.2015.
u 17:51

Večernjem se javila čitateljica kojoj su naplatili kaznu jer se vlakom vozila s pokazom za ožujak

Nakon što ju je kondukter tražio pokaz, koji mu je potom i pokazala, čitateljici Andrei danas su odlučili naplatiti kaznu od 26 kuna.

Rezultat je to prepirke između konduktera HŽ Putničkog prijevoza i čitateljice, koja se prigradskim vlakom Zaprešić – Zagreb Glavni kolodvor na prvi dan travnja vozila pokazom za ožujak.

– Kupujem mjesečno ZET – HŽ  pokaz (markicu) koju plaćam 609 kuna te još doplatnu mjesečnu kartu HŽ-a koja pokriva vožnju vlakom od Podsuseda do Zaprešića, stajališta Savska (dvije stanice) u cijeni od 169 kuna, jer ZET-HŽ pokaz vrijedi samo za područje Grada Zagreba. Ukupno plaćam 778 kuna mjesečnu kartu – kazala je Andrea, te dodala da je dosad bila upoznata s pravilom da mjesečne karte vrijede do 5. u novom mjesecu, što su to joj potvrdile i službenice koje prodaju karte.

No kondukter je tvrdio suprotno.

– Do kada vrijedi mjesečna karta za ZET i za HŽ? Mi putnici prepušteni smo samovoljnom tumačenju osoblja HŽ-a – upitala je čitateljica Andrea. Na dvojbu odgovaraju iz HŽ Putničkog prijevoza:

– Pretplatna karta HŽ Putničkog prijevoza (koja vrijedi samo za vlak) vrijedi do 5. u sljedećem mjesecu uz predočenje karte iz prethodnog mjeseca. S obzirom na to da se priključna (doplatna) karta veže uz pretplatnu kartu ZET-HŽ koju prodaje ZET, za nju vrijede odredbe ZET-a:

Opća mjesečna pretplatna karta vrijedi sa mjesečnim općim kuponom koji se elektroničkim putem upisuje u čip pretplatne karte te vrijedi za vožnju od prvog dana u tekućem mjesecu s početkom dnevnog prometa do kraja noćnog prometa posljednjeg dana u mjesecu, za prometno područje naznačeno u pripadajućem kuponu. Opća mjesečna i godišnja pretplatna karta koja se koristi kao zajednička karta za ZET – HŽ prijevoz na području Grada Zagreba, sadrži i papirnatu mjesečnu ili godišnju HŽ markicu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije