Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbijenica

Ministrica Taritaš: Još nema uvjeta za gradnju spalionice u Resniku

mrak taritaš
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
23.08.2014.
u 12:30

Javile se i udruge koje su poručile da se postrojenje ne smije graditi na vodozaštitom području i na štetu stanara

I ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš jučer je potvrdila da od spalionice u Resniku zasad nema ništa.–Strpljivo smo čekali i nakon osam mjeseci donijeli odluku o odbijanju zahtjeva. U ovom trenutku nema uvjeta za izdavanje lokacijske dozvole za odlagalište Resnik, a kada dokumentacija i sve ostalo bude u redu nema razloga da se dozvola ne izda za dan ili dva - rekla je Mrak Taritaš.

Gradonačelnik Milan Bandić poručio je da će pravdu zatražiti na Upravnom sudu kojem će se žaliti zbog odluke ministarstva, ali i da će zatražiti novu dozvolu, ovaj put za Centar za gospodarenje otpadom.Zbog odbijenice ministarstva nakratko su odahnuli i stanovnici blizu čijih domova bi se trebalo graditi postrojenje, ali i poručili da je novi zahtjev obmana gradonačelnika.

– Radi izbjegavanja manipulacije javnošću važno je reći da prijedlog Plana na koji se gradonačelnik poziva sadrži tu istu spalionicu sad “upakiranu” u Centar za gospodarenje otpadom. Koji motivi, protivni svim izloženim zakonskim, zdravstvenim, financijskim i ekonomskim razlozima, pored neusporedivo boljih rješenja koje predlažemo navode gradonačelnika na izgradnju spalionice, ostaje poznato njemu samome - poručili su iz Udruge za zaštitu okoliša Resnik.

Oglasili su se i iz udruge Akcija za Turopolje.

– Zastarjele i odbačene tehnologije nameću se kao rješenje za otpad zemljama u tranziciji. Dim i dioksini iz dimnjaka zagađuju zrak koji svi dijelimo i udišemo, a nema niti rješenja za opasan otpad odnosno pepeo. Cijeli projekt je zamišljen na vodozaštitnom području - poručili su iz Udruge.

>>I Velikogoričani poručili "ne" spalionici u Resniku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije