Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijevremeni izbori

Milanu Bandiću najopasnija će biti Sandra Švaljek

12.02.2015., Zagreb - Milan Bandic na sajmu cokolade i kave Choco fest.  Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
05.03.2015.
u 12:58


Donedavno čvrsto "ne" kandidaturi Švaljek promijenila u "možda"

Sandra Švaljek, Bandićeva čuvarica leđa i zamjenica čijom se kompetentnošću hvalio na sva zvona pozivajući je te 2011. godine u svoj tim, mogla bi se iz krhke Zagorke prometnuti u najopasnijeg Bandićeva protivnika i protukandidata na evidentnim prijevremenim izborima u Gradu Zagrebu.

O protukandidatima Bandiću Večernji list već je pisao, a to su zasigurno šefica gradskog HNS-a Anka Mrak-Taritaš, šef zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić, svog asa u rukavu ima i gradski HDZ, ali još ga ne želi otkriti, dok je mogući ulazak u borbu za vlast u Zagrebu najavila i Mirela Holy, šefica ORaH-a.

Vodila grad četiri mjeseca

No, od svih tih kandidata za Bandića je najopasnija upravo njegova zamjenica.

Iako je doslovce do jučer Sandra Švaljek opovrgavala političku ambicioznost, četiri mjeseca vođenja grada i Bandićevo poricanje njezina truda i rada u kojem joj, kako on kaže, ništa ne zamjera, osim spore realizacije ili odgađanja projekata kojih je on začetnik, dovoljni su da Švaljek promijeni mišljenje. Jedina je u Bandićevih pet mandata imala priliku pokazati Zagrepčanima kako bi Zagreb izgledao pod njezinim vodstvom, odviknuti ih od grube retorike ili sile obećanja.

Baš ona jedini je, odluči li se kandidirati, protukandidat koji je pokazao kako će se u blagajni raspolagati novcima kada proračun, Vladinom odlukom, bude doslovce osakaćen za 800 milijuna kuna.

– Ono što me trenutačno vodi interes je grada, uložila sam prilično veliki trud i voljela bih da se neke inicijative realiziraju. No s druge strane ulazak u takvu vrstu igre i kampanju nešto je što nisam planirala u svom životu – poručila je za Radio Sljeme Švaljek otkrivajući kako je iz čvrstog "ne" prešla u razmišljanje o toj opciji.

Čiju će podršku imati, još nije poznato. Ali otkako je preuzela uzde grada, uz nju je stalno Darinko Kosor (HSLS), predsjednik Gradske skupštine.

Milan Bandić pak, bude li mu Švaljek protukandidatkinja, ne osjeća zabrinutost, dapače, ponovno je siguran u svoju pobjedu.

Ako se Švaljek odlučila baviti politikom, nemam nikakvih problema s tim

Milan Bandić

– Ne mogu ući drugima u glavu, no ako je Švaljek odlučila baviti se politikom, nemam nikakvih problema s tim, svim protukandidatima želim uspjeh na izborima – poručio je pak gradonačelnik Milan Bandić.

Podrška s Peščenice

Ostane li neodlučna, Švaljek će svakako izgubiti jer izlaskom na izbore Bandić će u tim ponovno kao svoje zamjene pozvati žene, ali na mjestu dviju zamjenica mjesta za Sandru Švaljek više neće biti.

Svjesna je toga i Švaljek koja potporu velikog broja Zagrepčana ima, a istoj potpori nada se i Bandić poručivši kako misli da Zagrepčane nije razočarao – dapače, poručuje kako građani nisu "bedasti" i da dobro znaju što se to dogodilo prije četiri mjeseca.

Osnivačku skupštinu svoje nove stranke imat će, kako je najavio, do kraja ožujka, i to, potvrdio je, na radničkoj Peščenici, kvartu u kojem je i započeo svoju političku karijeru. Pametan je to potez, smatra i Bandićev politički učitelj Ivan Šikić.

– Nisam ga baš vidio zadnjih tjedana jer sam doma u gipsu, slomio sam nogu, ali Milana Bandića Peščenica podržava – poručio je Šikić.

Komentara 64

TB
Toni broo
15:10 05.03.2015.

Švaljek bi možda mogla ugroziti Bandića kada bi iza nje stao hdz, hsls, hss, a ako bi išla preko liste sdp-a, nema šanse jer to znači ponovno šamar Bernardiću, nož u leđa Bandiću (ispala bi hijena), a i sdp-ovo bračko tijelo je staro i izumire u Zagrebu (60% birača sdp-a je starije od 60 godina).

OB
ObrenM
13:16 05.03.2015.

Povijest se ponavlja.U nasoj politici imamo bezbroj primjera,da su ustoliceni od svojih sefova prvi zabijali noz u ledja-tonucim.U narodu ima izreka pomozi sirotu za svoju sramotu.

Avatar pavo24
pavo24
14:50 05.03.2015.

Vi mediji stvarno živite u nekom svom svijetu, Švaljek će proći kao Kregar, Ostojić te ostali gubitnici u utrci za gradonačelnika zadnjih 14 godina. Prodavat ćete vi mediji svim silama svoje spinove o Švaljekici, ali to joj neće pomoći!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije