Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Asfaltiranje

Milanović: Čemu obnova moje ulice? Šef gradske četvrti: Pa nije premijer stručnjak za ceste

Krajiška ulica
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/8
28.11.2014.
u 07:30

Kao primjer nepotrebnog trošenja novca Milanović u Saboru naveo radove u Krajiškoj ulici

Obnova ulica koje su u sasvim dobrom stanju zasmetala je premijeru Zoranu Milanoviću koji je kritizirao početak radova u Krajiškoj ulici u Zagrebu, u kojoj stanuje. Kamioni i strojevi te raskopan asfalt iznenadili su jučer ujutro i ostale stanare koji se većinom slažu s premijerom i poručuju da im obnova ne treba.

Stanari protiv obnove

Premijer je na jučerašnjoj saborskoj raspravi o prijedlogu proračuna rekao da je sporna obnova primjer nerazumnog trošenja javnog novca.

– Takvih primjera u Hrvatskoj ima koliko hoćete, ovaj sam doslovno pred nos dobio pred stubištem svoje zgrade. Neka mi netko iz grada Zagreba, grada u kojem živim, grada u kojem plaćam prirez od 18%, objasni zašto se na takve stvari baca novac – istaknuo je premijer te rekao kako bi bilo bolje da se novac potroši za socijalu. Da je obnova nepotrebna i da je ulica bila u sasvim dobrom stanju, smatra i Anđela Španić koja, kao i premijer, živi u Krajiškoj ulici na broju 36.

– Oko Zapadnog kolodvora je puno ulica u jako lošem stanju koje su trebale prije doći na red – smatra pak umirovljenica Nevenka Klarić iz Klaićeve ulice.

Vijeće donijelo odluku

– Asfalt je popucao, ne bi izdržao zimu, a treba spustiti i slivnike da bi se riješio problem vode koja se nakuplja za vrijeme kiše – rekli su radnici koji su jučer skinuli većinu starog asfalta.

Nedjeljko Gojo predsjednik je Vijeća gradske četvrti Donji grad koje je početkom mjeseca odobrilo početak obnove, koja će stajati oko 400.000 kuna, a trajat će do 4. prosinca.

– Pri donošenju odluke poštovane su sve procedure, a cijena je određena prema cjeniku Zagrebačkih cesta koje su jedini mogući izvođač radova – rekao je Gojo te objasnio da će se obnova Krajiške ulice financirati novcem koji je bio namijenjen za obnovu Gajeve ulice, koju je pak preuzeo Grad. Poručio je i da je izjava premijera osobna procjena, a ne stručno mišljenje. Radovi nisu privukli samo pažnju premijera, stanara i novinara, nego i policije koja je legitimirala predstavnike medija.

Komentara 52

QQ
qqriqrac
10:59 28.11.2014.

'Na čelu te gradske četvrti nalazio se doskora SDP, koji je taj plan utvrdio vjerojatno da se dodvori liku i djelu svoga vođe', izjavio je pročelnik gradskog ureda za financije Slavko Kojić.

KO
komentatorv3
07:54 28.11.2014.

wow odma ostoja skace i murja legitimira sve :D

SE
sestrićna
11:54 28.11.2014.

premijer je i službeno krajišnik...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije