Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradonačelnikova vizija

Milan Bandić otkrio novu lokaciju na kojoj će graditi fontane

nove fontane
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/6
23.07.2016.
u 21:46

Milan Bandić rekao je da će Zagreb biti 'bolji i od Beča i od Rima', a planira još neke projekte

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je Vukovarsku ulicu i pustio u probni rad tri nove fontane. Bandić je najavio i gradnju fontane na popularnom Britancu, kao i brojne druge projekte. Rekao je kako će Zagreb biti "bolji i od Beča i od Rima".

– Ovo je vizija gradonačelnika stara već deset godina. Hvala Bogu da je to sada gotovo. U devetom mjesecu ćemo fontane službeno otvoriti s koncertom Prljavog kazališta – najavio je zagrebački gradonačelnik, za RTL.

Još novih projekata

– Posebno me veseli kako su se fontane prestale nazivati Bandićevim fontanama, a sada su Zagrebačke fontane – dodao je.

Bandić je najavio niz novih projekata u glavnom gradu Hrvatske. 

– Uređuje se sjever Iličkog placa. Ondje će biti fontana koja će stajati 100.000, 150.000 kuna. Otkrivamo javne prostore, da napravimo sadržaje za naše sugrađane. Zagreb to zaslužuje. Mi smo europska metropola. Mi želimo biti ljepši i bolji od Rima i Beča. Nismo mi balkanska kasaba – istaknuo je.

Ključne riječi

Komentara 81

OK
okvarbudovič
22:22 23.07.2016.

trebao bi promjeniti prezime u fontanabanditic.

Avatar franccerac
franccerac
22:28 23.07.2016.

Statistički podaci po županijama pokazuju da se trećina gospodarskih aktivnosti u Hrvatskoj odvija u Zagrebu, čiji je BDP u 2014. godini iznosio 111,3 milijarde kuna ili 15 milijardi eura, što je u ukupnom hrvatskom BDP-u udio od 33,4 posto. Po podacima DZS-a, BDP po stanovniku za Zagreb u 2014. je iznosio 18.506 eura, što je 79,7 posto iznad državnog prosjeka. Zagrebov udio u bdp-u Hrvatske je 2009. iznoso 29 posto i kao što vidimo Zagreb je u ovoj krizi postao još bogatiji grad. Zagreb ima visoku zaposlenost, nisku nezaposlenost, ima love u proračunu, holding je u plusu u 2015. 120 milijuna kuna, Zagreb ide naprijed s Bandićem, ali vama gubitnicima sdp-ovim to smeta. Zagreb je bogat grad i fontane koliko god se vama ne svidjele su postale brend grada Zagreba. Gunđali su sdp-ovci i hns-ovci i pred lokalne izbore 2013. kada su se izgradile prve dvije fontane, mislili ste skupljati jeftine poene na demagogiju, ali Bandić je super uvjerljivo pobijedio kao što bi pobijedio i da su danas izbori jer Zagrepčani vide i znaju da s Bandićem Zagreb prosperira na žalost svih vas mrzitelja koji ste manjina u Zagrebu. Pojedinci nikako ne shvaćaju da ulaganje navaca u uređenje grada, infrastrukturu nije bacanje novca jer taj novac zapošljava, porezi i prirezi se plaćaju, lova se vrti i sve ostaju u Zagrebu, Bandić to zna i zato bdp Zagreba konstantno raste.

Avatar franccerac
franccerac
22:20 23.07.2016.

Zagreb svake godine u uređenje grada i infrastrukturu investira više od 300 milijuna kuna, a ove fontane su samo jedna mala stavka u cijelom tom investicijskom proračunu. Da bar tako i drugi gradovi stvaraju proračunske okvire za investicije i investiraju svake godine kao Zagreb više od 300 milijuna kuna u gradsku infrastrukturu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije