Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Živim Zagreb'

Bandić objavio kandidaturu: 'Hrvatski sam antifašist, nitko ne može biti nacionalniji od mene'

Milan Bandić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/10
24.04.2017.
u 16:49

Predstavljene su i dvije kandidatkinje za zamjenicu gradonačelnika, Jelena Pavičić Vukičević i Olivera Jurković-Majić

Milan Bandić, aktualni zagrebački gradonačelnik i predsjednik stranke Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti, danas je objavio kandidaturu za novi, šesti gradonačelnički mandat pod sloganom "Živim Zagreb".

Bandić je kandidaturu za novi gradonačelnički mandat objavio u Paviljonu broj 12 Zagrebačkog velesajma u nedavno otvorenom prostoru Tehnološkog parka, gdje će uskoro početi raditi 360 mladih poduzetnika jer je to, kako je rekao, budućnost ovog grada i ove zemlje.  

Bandić zasukao rukave

Prije obraćanja javnosti skinuo je sako i kravatu te zasukao rukave na bijeloj košulji, a u opširnom govoru u kojem je predstavio 11 projekata za novi mandat poručio je: "Gradonačelnik nije i ne treba biti sveprisutan, a još manje Batman, ali treba živjeti s građanima u punom smislu te riječi. Treba živjeti Zagreb".

Istaknuo je da je Zagreb danas multikulturalan i multietničan, otvoren, slobodan i siguran grad u kojemu ima mjesta za svakog čovjeka, za svaku nacionalnu manjinu, osobu s invaliditetom, čovjeka u potrebi. "Zagreb nikome ne okreće leđa", poručio je i ustvrdio da je Zagreb socijalno najosjetljivija europska metropola.

Sebe je svjetonazorski definirao kao hrvatskog antifašista, koji je socijalno osjetljiv i voli svoju domovinu. "Kad je u pitanju nacionalno, onda nitko ne može biti nacionalniji od mene, ali treba cijeniti svoje i poštivati drugoga. Niti vodeća aktualna stranka ima ekskluzivno pravo na domoljublje, niti dojučerašnja vladajuća stranka ima ekskluzivno pravo na socijalno", poručio je Bandić. 

O holokaustu i petokraki 

Osvrnuvši se na najavljeno postavljanje spomenika žrtvama holokausta u Zagrebu poručio je da se moramo jasno odrediti prema holokaustu, najvećem zlu 20. stoljeća. 

"Svaka država koja temeljni zid svoje države gradi na zločinu i rasizmu nije demokratska ni hrvatska niti neovisna. Drugi to ne žele tako izravno reći, ali tu se ne smije mucati, kao što nema ni mucanja da su petokraku uprskali kao slobodarsku, antifašističku na Bleiburgu i poslije jer su pet godina nakon 1945. odvodili ljude koji se nisu nikada vratili", rekao je Bandić.

Optužio je lidere velikih stranaka da su bili protiv referenduma o preferencijalnom glasovanju, zbog čega je on zaradio kaznenu prijavu, jer su protiv toga da narod bira ljude, a ne stranačke ulizice koje je na listu postavio predsjednik stranke. Založio se da građani barem 30 posto svojih predstavnika izaberu sami i ustvrdio da "nema veće i bolje demokracije od neposredne demokracije". 

Projekti za novi mandat

Predstavljajući 11 projekata za mandat od 2017. do 2021., nabrojao je obnovu 5000 zagrebačkih fasada, podršku mladoj start-up zajednici, poduzetnicima i obrtnicima, izgradnju nove sljemenske žičare i tračničko povezivanje Zračne luke Franjo Tuđman s Kvatrićem, kao prvu faza budućeg metroa.

Također je naveo decentralizaciju mjesne samouprave, izgradnju 1600 stanova na Podbrežju, Remetinečkog rotora, Radničke ceste i novih biciklističkih staza, centra za gospodarenje otpadom i zatvaranje odlagališta otpada Jakuševec.

Bandićevi projekti su i spašavanje Imunološkog zavoda, izgradnja hospicija i nove dječje bolnice, nastavak projekata škologradnje te izgradnja nove zgrade knjižnice i kongresnog centra. Također kani postaviti spomenike Franji Tuđmanu, domovini, žrtvama holokausta te Zrinskim i Frankopanima.    

Predstavljene su i dvije kandidatkinje za zamjenicu gradonačelnika, Jelena Pavičić Vukičević i Olivera Jurković-Majić.

>> Evo koliku podršku trenutno imaju kandidati za gradonačelnika Zagreba!

>> Mrak Taritaš o izvidima DORH-a: 'Da nisam postala prva na anketama, vjerojatno o Gunji ne bismo slušali'

Komentara 22

IL
iva.lalic123
19:02 24.04.2017.

Ne znam tko više puši ovakve fore ovog Banditosa! Pokrao si sve što si mogao sa svojim kumovima. Protiv tebe se vodi više od 150 sporova! Pakiraj stvari, jer si nakon 21.05.2017 budući stanar u Remetincu!

HR
Hrabraja
19:03 24.04.2017.

Unazadio je Zagreb 20 godina, zadužio i moju djecu. Od projekata su ostale jedino floskule idemo delat, a od posla nista. Jedina predizborna kampanja su mu ovi gore trolovi, placeni mojim novcem.

DA
darioric
19:03 24.04.2017.

ti ni sam ne znas ssta si, obicni prevarant koji prica gluposti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije