Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjećanje na tragediju

Metropola pod vodom: Prije 52 godine Zagreb je pogodila velika poplava

 Velika poplava u Zagrebu 1964. godine
Foto: Wikipedia
1/8
26.10.2016.
u 11:30

Trećinu današnje metropole obilježila je elementarna nepogoda koja je prouzročila štetu od 100 milijardi jugoslavenskih dinara

Prije 52 godine velika poplava pogodila je Zagreb i ostala zapamćena kao jedna od najvećih elementarnih nepogoda zabilježenih u novijoj hrvatskoj povijesti.

Silna kiša neprekidno je padala u noći 25. listopada, a vodostaj Save svoj vrhunac dosegnuo je sljedeće jutro te se rijeka izlila iz korita. Više od šest tisuća hektara užeg gradskog područja preplavljeno je 26. listopada 1964. Kvartove Novi Zagreb, Trnje, Peščenicu i Trešnjevku prekrila je voda. Oštećeno je 35 tisuća stambenih zgrada, uništeno njih 15 tisuća, a smrtno je stradalo 17 osoba. 

Trećinu današnje metropole obilježila je elementarna nepogoda koja je prouzročila štetu od 100 milijardi jugoslavenskih dinara u tadašnjoj SR Hrvatskoj. 

 

>> Ciklona Andrija odnijela ljeto i donijela prve veće kiše

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Idler 3
Idler 3
23:13 27.10.2016.

Uz dužno poštovanje al veli se Peščenica kaj god vi mislili !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije