Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijatelji životinja

Meso zebre i krokodila nova je poslastica Zagrepčana

Zebra na tanjuru
Autor
Sandra Golemac
03.03.2015.
u 11:00

Dok je jedan dio građana zgrožen ponudom Metroa, drugima se, očito, sviđa jer je meso zebre i krokodila rasprodano u nekoliko dana

Ako je meso ukusno, kupio bih, zašto ne. Treba sve probati – komentirao je Dubravko Kralj, kojeg smo susreli ispred trgovačkog centra Metro koji u ponudi ima meso divljih i egzotičnih životinja, poput, krokodila, zebre i medvjeda.

“Zebre na tanjuru”

Za razliku od njega, Snježana Pranić istaknula je da takvo meso nikad ne bi ni probala.

– To su sve egzotične životinje, i sama pomisao da ih jedem mi je odbojna – kaže Snježana Pranić te dodaje da najviše kupuje srdele jer su najjeftinije i najukusnije.

“Zar i zebre na tanjuru” priopćenje je, naime, koje je udruga Prijatelji životinja jučer uputila upravi Metroa za prestanak prodaje mesa divljih životinja u njihovim trgovinama.

– Što je rasprostranjenije tržište za takve vrste mesnih proizvoda, to je jednostavnije krivolovcima prodati ilegalno meso. To može dovesti brojne vrste na rub istrebljenja, a broj životinja u divljini ionako je u stalnome padu. Uzimajući u obzir svu okrutnost i ekološku neetičnost koja stoji iza trgovine mesom egzotičnih vrsta, tražimo da se odustane od daljnje prodaje – samo je dio poruke koju je uputila udruga Prijatelji životinja.

Cijena je 130 kuna

I dok je jedan dio građana zgrožen ponudom Metroa, drugima se, očito, sviđa jer su meso zebre i krokodila rasprodali u samo nekoliko dana.

– Imali smo i degustaciju. Ljudima se jako svidjelo. Naručili smo novu turu iz Njemačke – kažu djelatnici Metroa.

Kilogram medvjeda tako stoji 200 kuna, zebre i krokodila oko 130 kuna, a kilogram muflona je 56 kuna.

– Sva divljač koju Metro nudi ima certifikat Cites koji osigurava i regulira održivu međunarodnu trgovinu divljači. U suradnji s kupcima obvezujemo se biti njihov partner te im ponuditi kvalitetnu i široku ponudu – poručili su iz Metroa, što znači da nemaju namjeru povlačiti to meso s polica svojih trgovina.

Komentara 8

BR
Bravo
11:37 03.03.2015.

S obzirom na cijenu od 130kn po kilogramu i saznanje da je Hrvatska među 8 najjadnijih država, ove vrste su stvarnou velikoj opasnosti da dođu na rub istrebljenja, barem kod nas.

Avatar Vigo__the__Carpathian
Vigo__the__Carpathian
18:05 03.03.2015.

Meni je velika zelja probati ljudsko meso,ali nazalost do sada nisam imao priliku.Valjda mi se uskoro zelja i ostvari!

Avatar ankabutorac
ankabutorac
10:26 04.03.2015.

Ljudi su najvece zvijeri....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije