Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvartovska tribina

Medvedski breg konačno dobiva kanalizaciju

kvartovska tribina
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
29.01.2015.
u 10:19

Počelo je i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa zbog produžetka Oporovečke ulice

Sva mjesta u maloj dvorani Kulturnog centra Dubrava bila su popunjena, a mnogi su stajali ne bi li čuli što pročelnici i direktori gradskih tvrtki imaju reći na njihove probleme.

Aplicirali na EU fondove

Njih oko 150, koliko ih je došlo na Večernjakovu tribinu "Želite li bolji kvart?" pozorno je slušalo obećanja, pazeći hoće li se spomenuti baš njihova ulica u kojoj nedostaje asfalta, vodovoda, kanalizacije...Upravo to najveći su problemi te gradske četvrti koji, kazali su zaposlenici Vodoopskrbe i odvodnje, nisu u mnogočemu različiti od ostalih četvrti na brdskim područjima. Furdini, Medvedski breg, Branovečka, Granešina – samo su neke od ulica i dijelova naselja koja trpe zbog nedostatka kanalizacije ili nedovoljnog kapaciteta.

– ViO je aplicirao na europske fondove ne bi li izgradili novih 200 kilometara i rekonstruirali staru kanalizacijsku mrežu. Trebao bi se sagraditi i dodatni kolektor kod nove bolnice – rekao je Davor Tomić, rukovoditelj Službe razvoja Vodoopskrbe i odvodnje.

Uz njega na pitanja su odgovarali voditelj odjela odvodnje ViO-a Dubravko Filipan, pomoćnik pročelnika za odgoj i obrazovanje Slavko Borac, pročelnik Ureda za izgradnju i uređenje grada Dinko Bilić, zamjenik pročelnika Bilića Alan Ordulj, predsjednik GČ Gornja Dubrava Miroslav Miličević, pročelnik Službe za mjesnu samoupravu Zoran Nevistić, pomoćnik pročelnika za ceste Milan Rendulić i pomoćnik pročelnika za građenje Damir Đerzić.

Dvorana kod OŠ Granešina

Po okončanju zimskog perioda obećali su tako i početak izgradnje kanalizacije na Medvedskom bregu, a ove bi godine trebali ishoditi i dozvolu za vodoopskrbu u ulici Furdini.

Počelo je i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa kako bi se produžila Oporovečka, a ove bi se godine konačno trebalo početi s projektom izgradnje dvorane OŠ Granešina. Detaljan izvještaj s tribine u tiskanom će izdanju Večernjeg lista biti već sutra.

Komentara 1

DI
dimnajac
14:27 29.01.2015.

'Produžila Oporovečka'. Hm, Oporovečka će završavati tu gdje je završavala i do sada. Nova ulica koja se do prije par mjeseci također nazivala Oporovečkom, sada se naziva Rudolfa Kolaka i ona bi se nakon rotora trebala produljiti na istok. 'Večernjakovi'i' 'novinari' to očito ne znaju, baš kao što to ne zna ni mamlaz iz grada koji je to izjavio (a ovi nisu provjeravali ni pitali za pojašnjenje)...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije