Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
položen kamen temeljac

Među borovima na kampusu za godinu dana novi restoran

Agronomija restoran
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
1/3
22.04.2014.
u 15:36

U parku Maksimir bit će novi, stakleni restoran u sklopu Zelenog paviljona, za studente Agronomskog i Šumarskog fakulteta. Restoran je vrijedan 7,8 milijuna kuna. Kamen temeljac položio ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina

Studenti Agronomskog i Šumarskog fakulteta za godinu dana umjesto sadašnjeg restorana koji se nalazi u podrumu stare zgrade dobit će novi, stakleni restoran među borovima unutar svog kampusa u Maksimiru.

Za restoran vrijedan 7,8 milijuna kuna danas je položen kamen temeljac, a nakon otvaranja, uz studente, u njemu će moći ručati i svi ostali građani. Obroci će se spremati od namirnica iz vlastitog uzgoja s polja na kojima studenti imaju praksu, točit će se vino iz vlastitog vinograda, a stolovi i stolice bit će iz radionice studenata šumarstva.

- Ne volim polagati kamene temeljce jer to političari često čine samo da bi se naslikavali. No, za razliku od nekih, naš svaki projekt za koji polažemo temeljac ima osiguranu financijsku konstrukciju - kazao je Tihomir Jakovina, ministar poljoprivrede. O restoranu na otvorenom planovi se kuju već sedam godina pa su dekani sretni da se sve napokon privodi kraju.

- Dug je bio put od ideje do početkka radova zbog svima znanih hrvatskih običaja i birokracije. Zahvaljujem stoga svima koji su vukli prijatelje za rukav u Holdingu, Elektri i drugim ustanovama kako bismo to nekakao priveli kraju - iskreno se našalio dekan Šumarskog fakulteta Milan Oršanić.

>>Agronomski fakultet dobiva 'zeleni' restoran

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije