Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRMA I SPORTOM

Mecena koji je šakom i kapom dijelio naš novac

Šurbek i Bandić
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/2
20.10.2014.
u 19:34

Dragaš: Moje srce bit će tužno ako izgubimo velikog prijatelja

– Moji su stavovi uvijek korespondirali sa stavovima Milana Bandića – kazao je proslavljeni stolnoteniski as Dragutin Šurbek na nedavnom otvaranju nečega što bi kao trebalo biti stolnoteniska dvorana na adresi Savska 137 u Zagrebu. Tom prostoru, neto površine od 600 četvornih metara, tepalo se čak da je polivalentna dvorana, a zapravo se radi o preuređenom parkiralištu. S mnogo stupova koji ne dopuštaju da se prostor – osim za sastanke – iskoristi u jednom komadu.

No sve ovo navodimo samo kao ilustraciju odnosa između Bandića i dobrog dijela zagrebačkih sportaša. On je njih uvjerio da je mecena koji dijeli šakom i kapom, a oni su mu vjerovali i slijedili ga. Problem je samo u tome što je Bandić glumio Djeda Mraza tuđim (našim), a ne svojim novcem. No taj ih detalj uglavnom nije zanimao, Šurbeku je valjda bilo najvažnije to da će brigu o tom objektu voditi njegov sin.

S obzirom na njegovu (sve)prisutnost u zagrebačkom sportu, postavlja se pitanje kako će se uhićenje Milana Bandića, koje predstavlja mogući kraj njegove političke karijere, odraziti na zagrebački sport.

Najsvježiji primjer njegove vitalne prisutnosti u zagrebačkom sportu jest odluka da imenuje Aleksandra Petrovića svojim povjerenikom za Cibonu i da s mjesta predsjednika tog kluba na abdikaciju “potakne” svog bliskog suradnika Ivicu Lovrića. U klubu nas uvjeravaju da je proces kupoprodaje klupskih poslovnih prostora institucionaliziran i da je to nešto što je odobrila Gradska skupština, a ne Bandić osobno. Na sve to Petrović kaže: – Treba biti strpljiv i vidjeti u kojem će to smjeru ići. U ovom trenutku mi za normalno funkcioniranje imamo do kraja godine. Uostalom, Cibona nije pitanje pojedinaca, nije to nešto tijesno vezano ni uz Acu ni uz Bandića, već uz gradske institucije.

Ono o čemu Petrović nije htio govoriti, a sigurno ga zabrinjava, jest kako će vratiti svoj novac koji je posudio klubu da bi mogao isplatiti dugovanje Darku Planiniću.

Nikola Dragaš, predsjednik Sportskog saveza grada Zagreba, nije bio presretan događanjima oko Bandića, ali i Zdenka Antunovića, tajnika SSGZ-a.

– Ponašamo se kao da se ništa nije dogodilo, a dogodilo se, uhićen je glavni tajnik. I dalje ćemo se pridržavati reda i stipendije za sportaše i trenere bit će isplaćene na vrijeme. Što se tiče Bandića, moje srce bit će tužno ako izgubimo velikog prijatelja zagrebačkog sporta – rekao je Dragaš.

Cijeli slučaj pratite na specijalu Uhićen Milan Bandić

Komentara 19

ĆA
ćaćaća
20:30 20.10.2014.

vl se prometnuo u glavnog partijskog izvjestitelja o uhićenju..jl je umjereniji..

SU
suncesmokvemaslina
20:20 20.10.2014.

kako su danas nobilo i perkoviću ?

Avatar comandante
comandante
10:42 21.10.2014.

sporta je bilo prije Bandića i biti ce i nakon Badica, može biti samo bolje!!! Sjetimo se Dinama u Champion ligi, Cibone kao prvaka Europe, Mladost odbojka, vaterpolo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije