Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Maškare u Arena Centru razveselile mališane, ali i roditelje

Arena Centar
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/23
PR
Autor
PR članak
28.02.2017.
u 09:50

Na dječji maskenbal održan u Arena Centru ove subote Plesni punktovi Zagreb donijeli su suvremeni ples, na radionice izrade maski pozivao je Muzej grada Zagreba, a za najhrabrije rezervirane su pak bile karaoke. Fašniku su humanitarnu dimenziju dodali CRVENI NOSOVI koje se moglo donirati i tako omogućiti da svoj hvalevrijedni posao nastave raditi i dalje, a oni koji se nisu stigli maskirati doma to su mogli uraditi u Facepainting kutku restorana Old Wild West gdje su se mogli i fotografirati s kulisom divljeg Zapada.

Svi okupljeni mogli su se upoznati s djelovanjem pozitivaca skrivenih iza imena CRVENI NOSOVI, u Hrvatskoj prisutnih sedam godina, koji su i dio 20 godina stare organizacije RED NOSES International sa sjedištem u Beču. Njihovi klaunovdoktori uz djecu posjećuju stare i nemoćne te imaju program Skype s klaunom namijenjen djeci s onkoloških odjela koje razveseljavaju  uz pomoć modernih tehnologija. "Naš partner, Arena Centar ovu subotu dijelio je krafne posjetiteljima, a oni su zauzvrat davali donacije CRVENIM NOSOVIMA. Tri pobjedničke maske, koje su djeca izradila u sklopu radionice Muzeja grada Zagreba, odnijet ćemo u bolnicu", pojasnila je Kristina Gotovac iz odnosa s javnošću CRVENIH NOSOVA.

Plesni punktovi Zagreb organizacija je s 30-godišnjom tradicijom koju je osnovala i do 2005. godine vodila Tihana Škrinjarić, nakon čega umjetničko vodstvo preuzima njena dugogodišnja plesačica i plesna pedagoginja Ivona Perkov Kolenc. Zbog benefita po zdravlje, tjelesnu formu, samopouzdanje i razvijanje socijalnih vještina cilj Plesnih punktova Zagreb je u aktivnosti uključiti što više djece i mladih. "Naši su plesači bili vrlo uzbuđeni, bilo je zabavno i veselo. Neki od plesača okušali su se i u karaokama, pa se pokazalo da imamo i odličnih pjevača", poručila je Perkov Kolenc.

Posjećenost likovnih radionica izrade fašničkih maski koje je organizirao Muzej grada Zagreba (MGZ), u svom djelovanju sustavno posvećen kreativnom odgoju i obrazovanju djece, nadmašila je i najhrabrija očekivanja. "Naša je želja najmlađe upoznati sa zanimljivim fašničkim običajima i tradicijom te bogatom zagrebačkom pokladnom poviješću. Paralelno s time, nastojimo djecu educirati o različitim situacijama poput boravka u bolnici nakon čega su marljivo prionuli na izradu maski za svoje vršnjake koji nisu mogli biti prisutni", kazala je viša muzejska pedagoginja MGZ-a Vesna Leiner. Odazivom djece zadovoljna je i voditeljica pedagoških radionica u MGZ-u Tatjana Kovačić koja je pohvalila želju posjetitelja za sudjelovanjem u procesu likovnog izražavanja, ali i vrijeme koje su roditelji izdvojili da s djecom provedu dan obilježen pregrštom zabave i kreativnosti. 

Želite prijaviti greške?