Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZOO VRT

Mali istražitelji otkrivali prokrijumčarene predmete

Zoološki vrt- dan divljih vrsta
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/8
01.03.2015.
u 14:30

Madagaskarska zvjezdasta kornjača spašena je iz ruku švercera nakon čega je stigla u zagrebački Zoološki vrt gdje su je posjetitelji danas imali priliku držati u rukama i nahraniti. Akcija je to kojom se htjelo upozoriti na ilegalnu trgovinu divljim vrstama. Zvjezdasta je kornjača iz ove priče bila spašena, no brojne su životinjske vrste već izumrle zbog ovog 150 milijardi kuna vrijednog kriminala. 

Osim druženja s divljim životinjama, na edukativnim radionicama namijenjenim prije svega za najmlađe, moglo se saznati više o biljkama mesožderkama te naučiti i kako raspoznati predmet načinjen od neke ugrožene vrste za što je bio organiziran cijeli CSI laboratorij

Edukativne su radionice ogranizirane u suradnji s Državnim zavodom za zaštitu prirode i Ministarstvom zaštite okoliša i prirode povodom Svjetskog dana divljih vrsta koji se od prošle godine odlukom UN-a obilježava 3. ožujka

- Krijumčarenje divljim vrstama je, nažalost, u porastu, a po zaradi se nalazi u samom svjetskom vrhu uz trgovinu drogom, oružjem i ljudima - poručio je tom prilikom Hrvoje Dokoza iz Ministarstva. 

>>Edukativni dan za zaštitu divljih vrsta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije