Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Inspekcija" gradskih bazena

Ma nema mora do Copacabane u kvartu

Gradski bazen na Salati
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/7
24.08.2016.
u 12:10

Iako rado obiđu novi kompleks na istoku grada, mnogi su vjerni kupalištu bliže doma. A ljutiti kad je ljeti – zatvoreno

Petogodišnji Noa Mirković ovoga se ljeta na bazenu Svetice riješio plivalica, dok 67-godišnji Zdravko Kučinić na Šalatu dolazi već 54 sezone. Ne pliva u omiljenom bazenu samo kada je veliko nevrijeme, inače je ondje redovito, kao i zaposlenici Šalate. Kao dječak počeo je trenirati vaterpolo i tada je procvjetala ljubav koja traje više od pola stoljeća. Tako će i mali Noa vjerojatno biti posebno vezan za Svetice. Jer Zagrepčani na gradskim bazenima ne nalaze samo nužno ljetno osvježenje već na njima stvaraju i uspomene. Zbog ćudljiva vremena ovih dana nije gužva, ali plivača ima, a mi smo u “inspekciji” provjerili i kakvi su uvjeti i što bi trebalo poboljšati.

Treba igralište za odbojku

Neki bazene biraju i radije od ljetovanja na moru te su vjerni onome u kvartu. Pitaju za novi kompleks na Sveticama i kažu kako ga misle obići, ali ne namjeravaju napustiti omiljena kupališta. Damir Mirković, pak, doveo je sina Nou na Svetice čim se bazen otvorio.

– Noa je oduševljen plivanjem i ronjenjem pa dolazimo i tri puta tjedno jer nam je blizu. Prije smo išli na druge, ali otkad je ovaj otvoren, stalno smo ovdje – govori Damir, koji je na Svetice poveo i prijatelja Asmira. Slažu se kako je bazen u istočnom dijelu grada pun pogodak, ali drže da bi se ipak neke stvari mogle poboljšati.

– Bazen za djecu od prvog dana nije u funkciji. Vjerujem da će s vremenom proraditi, ali do tada građane treba obavijestiti, a ne da vide prazan bazen tek kad dođu ovamo. Djeca se onda razočaraju – iskren je Damir, dodajući kako bi i igralište za odbojku razveselilo većinu posjetitelja. Do tada se rekreiraju plivanjem i malim nogometom, za koji postoji teren na vanjskom dijelu.

Četrnaestogodišnji Martin Jurić na Svetice također dolazi tri puta tjedno. Iako je bio na moru, plivanja se ne može zasititi. Mnogim je ženama, pak, od brčkanja važnije sunčanje. Blizanke Tatjana Degiacinto i Mirena Draženović na Svetice su, još na stare bazene, dolazile kao djevojčice, a sada su htjele provjeriti kako izgledaju novi.

– Meni je i ovih 26 stupnjeva u vodi prehladno. Ali volim dobiti malo boje. Bilo bi idealno kada bi postojao i vanjski bazen, ali ne smijemo biti prezahtjevni – kaže Mirena.

Popularniji tijekom škole

Još kupača s dugogodišnjim stažem ima na Šalati. Srećko Cerinski počeo je trenirati skokove u vodu prije 51 godinu i otad je vjerni posjetitelj bazena. Četiri dolaska tjedno iskoristi za rasplivavanje, a posebno je zadovoljan čistoćom bazena. – Ni more mi ne može zamijeniti ovu kvartovsku Copacabanu – tepa mu Srećko.

I bazen u Utrini poprilično je popularan, kaže Karlo Brusović, koji ga je tijekom ljeta posjećivao dvaput tjedno, stoga su mnogi stanovnici Novoga Zagreba nezadovoljni time što je od prošloga četvrtka zatvoren zbog remonta. Osvježavaju se zidovi, mijenjaju napuknute pločice, saniraju kvarovi u tuš-kabinama i sl., a radovi će potrajati do 1. rujna. Prema riječima voditeljice Pavice Brčić Kararić, remont je uobičajeno krajem kolovoza jer se bazen u Utrini više koristi tijekom školske godine nego ljeti. Radi se i na unutarnjem bazenu Mladosti, koji će također biti zatvoren do 1. rujna. •

Komentara 4

DR
Drks
12:44 24.08.2016.

Gluposti. Ovi koda se u moru nikad nisu kupali...

DU
Deleted user
14:23 24.08.2016.

Lijepe i vesele djevojke....a začudo, njima nije potrebna fontana da se kupaju. Očito nisu egzibicionistkinje nego normalne djevojke.

Avatar Niškorist
Niškorist
14:34 24.08.2016.

Znaju plivati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije