Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predviđanja za ljeto

M. Bienenfeld: Očekujemo da će turistički promet u 2017. rasti pet posto

bienenfeld
Marko Lukunić/PIXSELL
15.02.2017.
u 22:32

I ova je godina počela s porastima, pa je tako u siječnju u Zagrebu bilo 10 posto više turista nego u istom mjesecu lani

Zagreb ove godine očekuje nastavak rasta turističkog prometa za oko pet posto, uz snažniju promociju metropole kao cjelogodišnje destinacije za odmor, posebice na dalekim tržištima. Najavila je to direktorica zagrebačke Turističke zajednice Martina Bienenfeld ističući za Hinu da je Zagreb lani posjetilo 1,1 milijun turista, koji su ostvarili gotovo dva milijuna noćenja.

I ova je godina počela s porastima, pa je tako u siječnju u Zagrebu bilo 10 posto više turista nego u istom mjesecu lani, njih 48,6 tisuća, koji su ostvarili devet posto više ili 97 tisuća noćenja u gotovo svim vrstama smještaja.

– Velika prilika za turizam pruža se i s novom zagrebačkom Zračnom lukom, čije je otvaranje najavljeno za ožujak – kazala je M. Bienenfeld dodajući da u Turističkoj zajednici počinju pripremati treće izdanje kampanje “Zagreb Summer Tour 2017.” u sklopu koje će promovirati ljetne manifestacije. Razvijaju i nove projekte, među ostalima i onaj posvećen povezivanju Hrvatske i Austrije, odnosno gradova Zagreba i Beča, a kao uvod u taj projekt prošlog je tjedna otvorena velika izložba u Klovićevim dvorima “Izazov moderne: Zagreb – Beč oko 1900.” Svoje aktivnosti uklopit će u 65 milijuna kuna proračuna za 2017. godinu, što je za oko pet milijuna kuna manje nego lani.

Komentara 5

Avatar megatronman
megatronman
23:19 15.02.2017.

Navodno da je u vezi s Banderasom.

BA
Banderasjezakon
10:27 17.02.2017.

To kaj je ona postigla od obične stjuardese je stvarno za čestitati. Bravo za tebe Martina i bravo za Banderasa koji te postavio na takvu poziciju, opravdala si svoju plaću.

GU
gulogulotasmania
05:14 17.02.2017.

Da sam koreanac ili japanac nikad ne bi došao u Zg. Ima 50 puta boljih gradova u Evropi, a ugostiteljska usluga je realno za +2 ocjenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije