Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema zabrinutosti

Lovrić: Ne štedimo na hrani za djecu u vrtićima

08.03.2016., Bjelovar - U najvecem gradskom vrticu, Djecjem vrticu Bjelovar organizirali su proslavu velikog jubileja, obiljezavajuci 70 godina rada. Tom prigodom su malisane obisli predstavnici gradske vlasti. Photo: Damir Spehar/PIXSELL
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
19.04.2016.
u 14:01

Pročelnik za obrazovanje opovrgava prozivke gradskog HDZ-a da je dnevni iznos za četiri obroka po djetetu smanjen s 13 na devet kuna

Ni nakon četiri dana koliko je proteklo otkako je potpredsjednik Gradske skupštine i šef zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić od Ivice Lovrića, pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, tražio detaljan izvještaj o novcu koji je u proračunu osiguran za dnevni budžet prehrane u gradskim vrtićima, iz nadležnoga gradskog ureda još nije stigao ni odgovor ni objašnjenje.

Potvrdio je to i sam Mikulić, a osim njega i roditelji djece, djelatnici vrtića i kuharice ostali su bez odgovora zašto je budžet za prehranu na dnevnoj razini navodno smanjen s 13 kuna iz 2015. na devet kuna, za koliko se u ovoj godini moraju pripremiti četiri obroka u vrtićima.

Za sve vrtiće hrana će se naručivati objedinjeno, a ne za svaki posebno i to će biti jeftinije

– U proračunu od sedam milijardi kuna ne smije biti ušteda na djeci! Ne treba posebno naglašavati što znači smanjiti sredstva za prehranu vrtićkoj djeci kojoj se upravo u toj, najranijoj fazi odrastanja moraju osigurati uvjeti na najvišoj mogućoj razini. No, ovakvim potezom gradonačelnika, odnosno nadležnog gradskog ureda, nameće se zaključak da je važno ključna pitanja za razvoj izgladiti s vanjske strane, dok srž ostaje netaknuta, odnosno nije važna – poručio je Andrija Mikulić naglasivši da što vrijedi graditi vrtiće ako se neće ulagati u zdravlje i razvoj djece.

Službenog objašnjenja o prekrajanju budžeta po kojem ispada da se za jedan obrok jednog djeteta izdvaja nešto više od dvije kune, iz gradskog ureda nema, poručio je Lovrić iz razloga, kako je rekao, što takva informacija jednostavno nije točna.

– Nema nikakvih ušteda na djeci i nema nikakvih promjena – ponovio je nekoliko puta pročelnik Ivica Lovrić. Kako je istaknuo, jedina promjena što se tiče vrtićke prehrane ona je koja se odnosi na nabavu te hrane, na način da svu potrebnu hranu za jela u gradskim dječjim vrtićima više ne naručuje svaki vrtić zasebno, nego se naručuje objedinjenom javnom nabavom.

– Objedinjeni sustav nabave jeftiniji je za vrtiće. No, baš se ništa prema djeci nije promijenilo – kaže Lovrić.

>>Odgojiteljima u vrtićima i dodatna zarada

Komentara 1

BI
bigstar
16:58 19.04.2016.

Objedinjena nabava hrane za vrtice je ono sto smeta onim djelatnicima vrtica koji su do sada opskrbljivali svoja domacinstva odnoseci hranu iz vrtica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije