Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
galop na Uskrs

Loše vrijeme i loša atmosfera u Savezu otjerali gledatelje s utrke

konji Hipodrom
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/3
22.04.2014.
u 15:51

U najatraktivnijoj utrci ovogodišnjega konjičkog Memorijala Josipa Jovića, na 1800 metara, pobijedilo je grlo Lan Sasta, a domaći ljubimac Freshman na cilj je došao kao drugi.

Tradicionalne galopske konjičke utrke Memorijal Josipa Jovića ove godine bile su skromnije i organizacijom i posjetiteljima, bez humanitarnih tombola i revija šešira. Kažu, krivo je loše vrijeme i atmosfera, meteorološka i ona u Hrvatskom galopskom savezu.

- Situacija u svim sportskim savezima je teška, nitko nema novca. Uz to čitav dan je padala kiša, pa je bilo manje posjetitelja. Pamtimo i atraktivniji memorijal – komentirala je Tajana Grdak, trenerica trkaćih konja na zagrebačkom Hipodormu i vlasnica ljubimca domaće publike grla Freshmana.

Foto: Marko Prpić/Pixsell

Održane su četiri utrke, a najatraktivnije su bile posljednje dvije - na 1600 i 1800 metara. U utrci na 1600 metara najbrže je bilo grlo The Story, drugo Gardakapitany, a treće Genesis. Na 1800 metara najbrže je bilo grlo Lan Sasta u vlasništvu Vedrana Stipčevića, koji je požurio proslaviti pobjedu pa je brzo otišao s Hipodroma. Splićanin Marko Blažević (24), najmlađi konjički sudac u Europi, dovoljno je dugo u ‘biznisu’ da zna kako to rade prvaci.

- Čovjek je u godinama, ali nitko ne slavi kao on. Favorit Freshman Tajane Grdak osvojio je drugo mjesto, a treće je bilo grlo Nador Rumunja Stefana Kovacsa.

-Freshi je star konj, ali ima puno pobjeda, treniran je ovdje u Zagrebu i ljudi ga vole – objasnila je Tajana Grdak.

>>Najskuplja hrvatska grla – Ante Todorić platio kobilu 102.000 eura

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije