Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iz zgrada na knežiji

Lete limenke, kutije, kosti, a i svinjske glave

17.02.2017., Zagreb - Na Kneziji nemarni stanari bacaju otpad kroz prozor. U obliznjem je parku, gdje se uglavnom igraju djeca, osim trulog voca i povrca, zvrsila i glava pecenog odojka. Photo: Robert Anic/PIXSELL
Robert Anić/PIXSELL
21.02.2017.
u 14:00

Nema smeće krila, nego neki stanari nebodera uz Selsku sve čega se žele riješiti jednostavno bace kroz prozor

Papirići od bombona, kutije od pizza, limenke, maramice, odgrisci jabuka, kosti, higijenski ulošci i tamponi, pa čak i svinjske glave – nema što ne leti na Knežiji. Nema smeće tamo krila, nego neki stanari nebodera uz Selsku sve čega se žele riješiti jednostavno bace kroz prozor.

Užas i nekultura. Ne znam kako drukčije to okarakterizirati. Odvratno je, a i opasno. Već nekoliko puta na balkon su mi doletjele još zapaljene cigarete, koje sam primijetila tek kad sam po mirisu shvatila da nešto gori. Zamislite da nikoga nije bilo kod kuće – objašnjavala je jedna od stanarki nebodera na Knežiji 9, koja svoje ime i prezime ipak nije htjela otkriti. Da se ne zamjeri susjedima, rekla je, jer već je njihovim navikama i prije htjela stati na kraj, ali oni uvijek spreme “protuudar”.

– Prijavimo komunalnom redaru pa oni nama zovu pauka da nam digne automobil – govore stanari Knežije, koji su po čistom rublju obješenom na balkonu znali dobiti lonac variva, a prije nekoliko dana niz zgradu spustila se i svinjska glava. Pečena.

– Taman sam bila na prozoru i u jednom trenutku pogleda me svinja – prepričala je stanovnica knežijskog nebodera te dodala da glava već nekoliko dana “leži” podno nebodera pa su već sada veći njezin dio pojele vrane. Goste se one svim i svačim, kažu na Knežiji, jer ako negdje ima hrane na otvorenom, onda je to kod njih. Ne bi se tome ni pretjerano trebali čuditi, kažu Zagrepčani iz ostalih dijelova grada, koji upozoravaju da “kulturnih” susjeda imaju i na Savici, u Sigetu, na Malešnici, u Travnom, Gajnicama.

– Prezervativi, štapići za uši, dječje pelene – nabrajaju Zagrepčani što sve nalaze ispred svojih zgrada pa ističu da su još “sretni”, dok god nema štakora.

Komentara 6

BL
Blomberg
12:51 22.02.2017.

Nemogu si zamisliti da to rade zagrebcani, to su dotepenci bez kulture, trebalo bi postaviti nekog sa kamerom i pratiti prozore iz kojih se to baca, a onda mu nabiti kaznu da mu se smuci .

Avatar Niškorist
Niškorist
11:54 22.02.2017.

Kulturni stanari ?

DE
demokršćanin
13:31 22.02.2017.

Atavizam.Ostatak ponašanja iz rodnih krajeva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije