Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Kajzerici

Kvartovska "tržnica" koja svoje kupce vraća u djetinjstvo

Nostalgija
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/8
30.09.2014.
u 13:30

Prvo su prodavali na štandu, a sad su otvorili dućan pun predmeta koji podsjećaju na djetinjstvo. Artikli su ekološkog i organskog podrijetla...

Nostalgija. Tom riječju opisali su vlasnici interijer malenog dućana na Kajzerici.

Prostor su opremili stvarima koje ih podsjećaju na djetinjstvo. A očito je naziv dućana i štand koji se vidi odmah na ulazu ono što na prvu privlači i stanovnike tog novozagrebačkog kvarta, koji ulaze gotovo svakih nekoliko minuta. U prošlost ih vraćaju i naćve, korito u kojem se nekad mijesio kruh, burać, koji se koristio za čuvanje jegulja, ili stolčić za mužnju krava...

Susjedima je, pak, par Hrvatin Bantić i Ivanka Čarapović dobro poznat. Prodavali su sezonsko voće i povrće na štandu odmah preko puta sadašnje trgovine, otvorene tek prošli tjedan. “Nasmrzavali smo se”, kažu o svoje dvije godine provedene na štandovima na Kajzerici i u Trnskom. Na prodaju po hladnoći prisilio ih je gubitak posla. Onda je Bantić otvorio svoj OPG i krenuli su u vlastiti posao proizvodnje.

Foto: Marko Prpić/Pixsell

– Sada smo se proširili i otvorili obrt, radimo samo s domaćim proizvođačima iz Istre, Slavonije, Dalmatinske zagore, otoka... – objašnjava Ivanka Čarapović, dok Hrvatin Bantić dodaje kako je sve domaće, osim banane i ananasa. Tako, primjerice, drže med raznih okusa s Visa, maslinovo ulje iz Marine kod Trogira, pršute i salame od jelena te divlje svinje iz Čazme, domaće budžole iz Samobora, ručno rađenu čokoladu iz Zagreba, tjesteninu iz Sesveta, različite likere, crno vino u rinfuzi s Pelješca, graševinu...

– Jedini u Zagrebu imamo i stonsku sol, domaći čajevi u rinfuzi iz Pitomače dosta su popularni. Kupuju čak i žuti čaj za mršavljenje, a 100 grama košta 100 kuna – kazao je Hrvatin Bantić. Osim toga, u trgovini se može naći i sva sezonska roba, i to ekološke proizvodnje. Tako kilogram mandarina iz Neretvanske doline stoji osam, krumpir pet, a luk šest kuna, dok domaći češnjak košta 50 kuna. Cijene sa štanda samo smo prenijeli, kažu, u trgovinu, a mnogo toga još pripremaju kad se uhodaju.

– Imat ćemo i cijeđene sokove, petkom imotski kruh ispod saća... na ulazu ćemo postaviti listu želja – rekli su vlasnici. Uskoro će dostavljati robu i do kućnih vrata putem maila.

Komentara 1

DU
Deleted user
14:02 30.09.2014.

Dostavljanje robe putem maila! Kako to funkcionira? Jeste imali kontakt sa vanzemaljcima ;-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije