Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trg bana Jelačića

Kulen, čvarci i čobanac u sklopu Dana Slavonije u Zagrebu

kulen
Foto: Luka Klun/Pixsell
15.09.2014.
u 09:50

Manifestacija počinje danas i traje do 18. rujna, a okupirat će glavni gradski trg

Glavni će trg narednih nekoliko dana okupirati štandovi sa slavonskim kulenom, suhim mesom, sirom, medom, vinom, voćnim rakijama te tradicijskim rukotvorinama karakterističnih za geografsko područje Slavonije i Baranje i Srijema.

Proizvode će ponuditi Udruga branitelja proizvođača "Panonija" iz Bošnjaka u sklopu manifestacije Dani Slavonije u Zagrebu, a sav prihod koji se ostvari od 15. do 18. rujna, do kada traje događaj, bit će doniran dvjema obiteljima iz Rajeva Sela koje su stradale u poplavama ove godine.

- Želja nam je da Dani Slavonije u Zagrebu pruže priliku posjetiteljima uživati u autohtonim proizvodima hrvatskog sela (proizvodi OPG-a, proizvodi kućne radinosti i tradicijskih obrta), te na taj način upoznaju djelatnosti branitelja i njihova nastojanja očuvati tradicijske obrte od zaborava i nestanka - kažu iz Udruge.

Manifestacija je izložbeno - prodajnog karaktera u sklopu koje će biti prikazano spravljanje slavonskih delicija na tradicionalan način (topljenje čvaraka, pripremanje „poderanih gaća“), a uz gastro ponudu (slavonski čobanac) posjetitelji će moći uživati i u nastupima tamburaških sastava i KUD-ova. Nastupe će upotpuniti s tradicionalnim izradama rukotvorina, zaboravljenim zanatima i običajima i drugim zaboravljenim receptima...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije