Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nezadovoljstvo radom

Kuća za žrtve nasilja otkazala zaštitarke

obiteljsko nasilje
Foto: ilustracija
29.07.2014.
u 11:00

Trenutačno se u kući za žrtve obiteljskog nasilja nalaze 24 osobe, od kojih je devet žena, a ostali su članovi njihova djeca

Dom za djecu i odrasle – žrtve obiteljskog nasilja “Duga – Zagreb” prije mjesec dana otkazao je usluge zaštite imovine i osoba zaštitarskoj tvrtki Sigurnost zbog “grubih povreda i neizvršavanja preuzetih ugovornih obveza”.

Tako stoji u obrazloženju gradonačelnika Milana Bandića koji je Dugi dao suglasnost da ponovi natječaj za zaštitarske usluge.

Vrijednost usluga za ostatak ove godine je 125.000 kuna, a za iduću godinu 311.500 kuna, a oba iznosa uvećana su za PDV. Ravnateljica Duge – Zagreb Željka Barić nije željela govoriti o konkretnim razlozima raskida ugovora sa Sigurnosti jer smatra da je riječ o poslovnoj tajni, no potvrdila je da nije bila zadovoljna njihovim radom. Žene i djecu zbrinute u Dugi 24 sata štite zaštitarke zbog osjetljive situacije u kojoj se štićenici nalaze.

Trenutačno se u kući za žrtve obiteljskog nasilja, a koja se nalazi na tajnoj adresi, nalaze 24 štićenika, od kojih je devet žena, a ostali štićenici su njihova djeca. Duga je osnovana prije sedam godina, a može zbrinuti do 25 osoba. Godišnje, u prosjeku, u sigurnoj kuću utočište nađe nešto više od sto žena i djece koji bježe od nasilnih muževa, odnosno očeva, a tamo se zadržavaju do tri mjeseca.

Komentara 1

ZA
zastitarka
15:51 31.07.2014.

Ovaj članak je, što se tiće razloga otkaza firmi Sigurnost jako upitan. Mislim da bi za takve optužbe trebalo predočiti dokaze. Koliko sam upućena u rad sigurnosnih službi, zasigurno postoje neki pisani tragovi, kao npr izvješća. Uz dužno poštovanje gospođiđi Barić, mislim da bi za ovakve izjave, trebala imati i nekakve dokaze. Na ovakav način ni malo nije u redu blatiti nečiji rad. Također mišljenja sam kad bi se sve to skupa išlo samo malo dublje istražiti, da bi se došlo do svakakvih informacija. Možda bi se i gospodin Bandić zapitao koga plaća s našim krvavo zarađenim novcem. Isto tako i kakve sve to igre i koji igrači stoje iza svega . Lijep pozdrav od zaštitarke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije