Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Znanstvenici traže rješenje

Kronične nezarazne bolesti vodeći su uzrok smrtnosti, kako im doskočiti!

nezarazne bolesti
Foto: Zagreb.hr
1/2
29.09.2016.
u 14:45

Na Međunarodnoj konferenciji o prevenciji kroničnih nezaraznih bolesti predavanje će održati i Salman Rawaf, direktor Centra za javnozdravstveno obrazovanje Svjetske zdravstvene organizacije

"Zdravi mozak za zdravi Zagreb" naziv je samo jedne od 30-ak tema o kojoj će se razgovarati na trodnevnoj Međunarodnoj konferencija o prevenciji kroničnih nezaraznih bolesti u Hrvatskoj koja je započela danas u hotelu Dubrovnik, a na kojoj sudjeluju brojni domaći i svjetski znanstvenici.

– Najnoviji podaci upozoravaju da su kronične nezarazne bolesti vodeći uzrok smrtnosti u svijetu, EU i u Hrvatskoj. Potaknuti time, prepoznata je potreba jačanja svih aktivnosti usmjerenih ka prevenciji kroničnih nezaraznih bolesti – kazali su organizatori dodavši da trodnevnom konferencijom žele pridonijeti povećanju sveopće razine svjesnosti o potrebi prevencije u javnom zdravlju Hrvatske.

Predavanje će njima i prof.dr.sc. Salman Rawaf, direktor Centra za javnozdravstveno obrazovanje Svjetske zdravstvene organizacije.

Foto: Zagreb.hr

Konferenciju pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i Grada Zagreba organizira Zagrebački institut za kulturu zdravlja koji od samog osnutka promiče važnost njegovanja kulture zdravlja nasuprot kulture bolesti.

Na otvaranju konferencije bio je i gradonačelnik Milan Bandić koji je kazao da je suvremen način života obilježen globalizacijom, urbanizacijom, kompjutorizacijom, sjedalačkim načinom života sa sve manje fizičkim aktivnostima koje su posljednjih desetljeća pridonijeli značajnom porastu kroničnih nezaraznih bolesti.

– Važno je stoga kontinuirano raditi na edukaciji građana, promociji zdravih stilova života i prevenciji – naglasio je gradonačelnik Bandić napominjući kako su kronične nezarazne bolesti zdravstveni prioritet jer su odgovorne za 90% od svih smrtnih slučajeva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije