Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvakinja pizzaiolka

Kristina s Malešnice najbolje u Hrvatskoj mijesi pizze

pizza o'hara
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/4
06.10.2015.
u 13:34

Tajna moje pizze je u ogromnom trudu, a učim i od stranih majstora, kaže pobjednica 2. pizza kupa Hrvatske, na kojem je predstavila Filetti O'Hara, "uradak" pizzerije O'Hara u kojoj radi posljednju godinu dana. Ovaj je tjedan u Rimu na međunarodnom natjecanju

Kristina Halužan, zaposlenica Pizzerije O’Hara s Malešnice, od jučer sudjeluje na međunarodnom natjecanju u Rimu, braneći boje Hrvatske kao najbolji naš pizzaiolo (majstor u pripravljanju i pečenju ovoga popularnog jela), jer je na nedavnom, 2. kupu Hrvatske, Panorama Pizza Expou u Prelogu, pobijedila. 

Inkubator mladih

To je pizzeriji s Malešnice drugi trijumf, jer i lani je najbolji bio pizzaiolo iz O’Hare, Dejan Plišo. Kristina ima 27 godina i radi pizze tek nešto manje od godinu dana. O’Hara tako, osim po odličnim pizzama, postaje poznata i kao inkubator talentiranih mladih pizzaiola vođenih budnim okom iskusnog chefa Marina Vanjaka.

 – Natjecatelji su u Prelogu bili na zavidnoj razini i nije bilo uopće lako, govori nam Kristina koja će istaknuti kako je zanimljivo da su prva dva mjesta odnijele dvije žene što joj je posebna čast. 
–Samo su nijanse odlučile da pobijedim ja, a ne drugoplasirana natjecateljica koja dolazi iz pizzerije Gatto Nero iz Novigrada. Tajna je naše pizze u ogromnom trudu pa i znanju, a učim i od najboljih u svijetu poput Giannija Calaona, trostrukog svjetskog prvaka u izradi pizza, kaže pobjednica Pizza Expoa otkrivajući tajnu zašto su O’Harine pizze na tako dobrom glasu

– Naši sastojci su vrhunski i nešto najbolje što se može dobiti u svijetu pizza - papričice Volim Ljuto, domaći paradajz Zdravo Za Gotovo, domaći češnjak gospođe Marije Sokol, Caputo brašno s Vezuva i dimljena bivolja mozzarella kao i prekrasne klice OPG-a Kliconoša, samo su neki u nizu fenomenalnih proizvoda koje koristimo. Uza sve navedeno, jedini u Hrvatskoj uzgajamo i svoj domaći kvasac koji je izrazito zahtjevan, ali kad vidimo kako raste... to nas zaista ispunjava zadovoljstvom, zaključuje Kristina Halužan. 

‘Napravit ću to dobro’

Od pokrovitelja natjecanja, talijanske tvrtke Mainardi, Kristina je dobila pravo sudjelovanja u Rimu s troškovima plaćenim u cijelosti, što je prilika i za potvrdu na svjetskoj sceni. Doznali smo i nešto više o pobjedničkoj pizzi iz Preloga.

– Pizza s kojom smo se natjecali nazvali smo Filetti Di O’Hara, a sadrži rajčicu, dimljenu bivolju mozzarellu, domaći češnjak, kapare, bosiljak i nekoliko slanih inćuna iz Kali na otoku Ugljanu. Kreativni tim koji čine Dejan Plišo, Dina Frleta i Marin Vanjak i za Rim mi smišljaju “pakleni” zadatak, to znam, ali nema straha, napravit ću to dobro - samouvjerena je Kristina Halužan.

Komentara 7

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
16:22 06.10.2015.

Bravo kristina lijepo je procitat clanak o vrijednim i normalnim ljudima

Avatar Ironman0105
Ironman0105
14:21 06.10.2015.

mi velimo picmajstor, ne koristimo talijanski naziv pizzaiolo. I zakaj se takmicenje ne zove po Gojku Susku, koji je takodjer bio picmajstor prije nego li je postao ministar obrane?

TH
than
01:36 07.10.2015.

Istina da se o ukusima ne raspravlja, ali ovo na slici je po meni jako losa pizza. Previse praznog tijesta. Mozda to netko i voli, ali ja ne...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije