Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kosoru prekipjelo

'Uplatite u gradski proračun 70 milijuna kuna dobiti Zračne luke!'

Zračna luka Zagreb Kosor
Foto: Pixsell
12.03.2014.
u 12:21

Predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor u otvorenom pismu traži od ministra Hajdaša Dončića da Gradu isplati dio dobiti Zračne luke, zabilježene kad su Francuzi dobili koncesiju za upravljanje aerodromom. - Ništa se ne radi na terminalu, u što se možete uvjeriti ako posjetite gradilište - poziva šef Skupštine ministra

Predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor u samo tri dana dvaput istupa na istu temu - Zračne luke Zagreb, očito želeći raščistiti sve dileme oko gradnje novoga putničkog terminala, za koju on tvrdi da je već trebala početi odavno, dok iz Međunarodne zračne luke Zagreb odgovaraju da će početi uskoro.

Kosor je tako danas upoznao javnost sa sadržajem novog otvorenog pisma ministru prometa i infrastrukture Siniši Hajdašu Dončiću, o, kako stoji u pozivu, takozvanim radovima na gradilištu ZLZ-a.

-Polazim u dobroj vjeri da, neovisno što ste ministar prometa i infrastrukture, niste u svom profesionalnom ili privatnom životu imali puno dodira s građevinskim radovima. Da ste imali, znali biste da se na lokaciji novog terminala Zračne luke Zagreb već tri mjeseca događa samo tzv. priprema gradilišta (postavljanje ograde, kontejnera, rušenje drveća, ravnanje zemljišta). Nejasno je gdje je veliki iskop novog terminala, prepun betonskih temelja, što bi značilo da se sve ove mjesece ozbiljno radilo. No, nije tako, u što se možete osobno uvjeriti ako posjetite gradilište.

Radi  usporedbe, u  istom  vremenskom  periodu  i  pod  istim  vremenskim  uvjetima  radovi  na trgovačkom centru IKEA u Rugvici doveli su, ne samo do iskopa i temelja već i do izgradnje cjelokupne betonske konstrukcije sve do krovišta - piše Kosor Hajdašu Dončiću.

Poanta je pisma da će Gradska skupština tražiti isplatu ostvarene dobiti iz prijašnjeg razdoblja Zračne luke Zagreb d.o.o!

Kako su nam objasnili iz Skupštine, radi se o kakvih 70 milijuna kuna koje Gradu Zagrebu kao 35-postotnom suvlasniku ZLZ-a pripadaju, a koje proizlaze iz ukupne dobiti od 200-ak milijuna kuna, evidentirane kod preuzimanja ZLZ-a od francuskog konzorcija ZAIC, koji od 2012. upravlja aerodromom Pleso i gradi novi terminal.

Kosor traži da navedena svota bude uplaćena u gradski proračun. Tekst pisma prenosimo u cijelosti.

>>Novi terminal bez staklenog krova i dijela za prtljagu?

Komentara 2

DU
Deleted user
11:20 12.03.2014.

To je velika muljaza!!! Hrvatska od tih slavnih Francuza nece vidjeti niti kune a bogme niti novi terminal. Opljackati te sto se prema ugovoru moze (tri godine dizanja love bez placanja za koncesiju) i onda ce zbrisati nekih 50 milijunceka bogatiji!!! Kukurikuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Avatar Nick2k
Nick2k
12:41 12.03.2014.

Čujem da je Kosor (ili neka njegova firma) izgubio nekakav posao sa zračnom lukom. Samo ako to nije istina, čovjek me ima kao slušača!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije